Trail Ridge Road

Vanmorgen werden we om 6 uur wakker! Jawel we hebben uitgeslapen..

We aten ons ontbijt op de kamer deden lekker rustig aan en om 7 uur vertrokken we naar het dorp om de tank vol te gooien. Hierna gingen we naar de starbucks voor fatsoenlijke koffie, ook hadden we bambi bijna op de motorkap liggen, die liepen hier dus midden over de weg.

Vandaag stond de trail ridge road op het programma, een super mooie en hoge bergweg van 50 mijl. We waren vroeg op pad dus het was lekker rustig op de weg en zo konden we bij de viewpoints stoppen voor mooie foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe hoger we kwamen hoe kouder het werd, er stond een flinke wind maar toch scheen de zon en hadden we een heldere lucht.Onze eerste stop was many parks curve op 2.938m hoogte, mooi bergen met hoge pieken. Zo vervolgden we onze weg met af en toe wat stops, het hoogste punt was 3.713m, behoorlijk koud maar erg mooi.

We stopten bij het alpine visitor center waar we werden getrakteerd op een kudde elks, gelukkig hadden we een grote lens bij dus nog mooie foto’s  kunnen maken.

 

In het verslag van gisteren had ik het over moose dit was een foutje het zijn elk’s. Hoe ik daar achter kwam?? Nou vandaag hebben we dus een echte moose gezien, ach zo leer je nog eens wat.Bij het visitor center zat ook een shop en we gingen niet met legen handen naar buiten, we hebben weer een “nummer”plaat bord gekocht en we gaan magneten sparen. Dus meteen 2 aangeschaft.

 

Op de weg was het vrij rustig en hebben kunnen genieten van de mooie uitzichten, toen we het hoogste punt hadden bereikt daalden we langzaam af. Door de boomtoppen, in de verte zag je allemaal bossen het leken wel paarsen bomen helaas was dit niet het geval er is 1 of andere tor/kever actief die al die bomen aanvreet.

Het eindpunt van de weg was Grand lake, een toeristisch plaatsje wat nu erg druk was ivm labor day, de amerikanen genieten van hun vrije weekend door met het hele gezin op pad te gaan incl bbq. Hier maakten we een korte stop om vervolgens de weg weer terug te rijden. En dat was geen straf.

Toen het stadje uitreden stond er dus een “file”en jawel bij nader onderzoek bleek het een echte moose te zijn met zo’n groot en breed gewei die stond lekker gras te eten.

We hadden een beetje spierpijn van het lopen van gisteren maar toch besloten we om een klein stukje te gaan lopen. Het werd een stop bij de colorado river, we waren een klein half uurtje onderweg waarbij Rick ook nog zijn oude judo kunsten wou uitproberen, hij struikelde (haha) en ving de klap op met een koprol. Behalve een schaafwond was er niets aan de hand, gelukkig maar.

Toen we ons weg weer verder reden was het toch behoorlijk druk. Bijna alle parkeerplaatsen bij de viewpoints waren overvol gelukkig hadden wij alles al op de foto. Rond half 2 waren we weer in de buurt van ons motel we hadden ondertussen trek en reden door naar de subway voor een broodje die we in ons motel hebben opgegeten. Het is hier enorm druk heel estes park staat vast en ook voor de ingang van rmnp stond gewoon file. Maar we hebben er geen last van,  de amerikanen  genieten van hun vrije weekend.

S’middags hebben we lekker rustig aan gedaan we hebben toch vakantie. In de avond zijn we naar estes park gereden om wat winkeltjes af te struinen, 1 winkel gezien en je hebt alles gezien. We hadden niet echt honger dus werd het een simpele maar lekkere hamburger bij een lokaal tentje.

Inmiddels zijn we in het hotel pakken vast wat spullen in morgen vertrekken we naar Custer state park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s