Stukje Geschiedenis

Vandaag stond er niets bijzonders op de planning, en toch werd het een interessante dag. Met een stukje geschiedenis.

We deden weer lekker rustig aan en om 9 uur vertrokken we vanuit ons motel, onze eindbestemming was vandaag Rapid City. We reden via de iron mountain road onderweg kwamen we nog een kudde bizons tegen. Vanaf de iron mountain road passeer je 3 tunnels bestaande uit 1richtingsverkeer dus goed opletten wanneer je de tunnels doorrijd, vanuit de tunnels heb je zicht op mount rushmore.

 

 

 

 

 

Afijn met hier en daar een stop was het nog aardig vroeg 11 uur en om dan al bij je motel te gaan zitten is ook zonde van de dag. Ik had voor morgen op de planning staan Minuteman missile nhs (google) dat ligt in de buurt van Badlands NP die we morgen bezoeken en zodoende wou ik dat combineren. Maar aangezien we al vroeg waren hebben we besloten om de Minuteman vandaag te bezoeken. Was maar een klein uurtje rijden vanuit Rapid City. Het was wel een gok want het gaat om first come first serve, per tour kunnen er 6 mensen mee. Maar we waren er iets na 12e en konden met de tour mee van 13.30 gelukkig maar.

Voorafgaan hebben we ook nog een video bekeken. Het ging over de koude oorlog tussen usa en de sovjet unie. In die tijd werden er nuclear weapons gebouwd nu in South Dakota hebben ze er een NP van gemaakt voor de bezoekers, alle geheimen zijn weggehaald en de restanten zijn blijven staan voor de bezoekers. Het was erg boeiend.

Vanuit de buitenkant ziet het er “gewoon”uit mits je de omheining en antennes niet meeteld. Binnen lagen de slaapkamers/keuken/woonkamer van de security en militairen. En een control room. So far so good. Toen gingen we met een lift naar beneden en gingen we de bunker in. Echt heel bizar om daar te staan, daar waren ten alle tijden 2 mensen aanwezig eigenlijk wachtend op HET telefoontje om een raket te lanceren. Het zag er allemaal zwaar beveiligd uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier stonden wij dus in. Een soort cocon die “zweefde” onder de grond, voor eventuele aanslagen of aardbevingen, de mensen daar hadden ook hun eigen zuurstof ed.

 

Hierna gingen we naar Delta 9 dat lag 15mile verderop en kon je op eigen gelegenheid heen.

We vonden het beide erg boeiend en zeker de moeite waard.

Na dit informatieve uurtje reden we weer terug richting Rapid City, we hadden ondertussen trek gekregen en we stopten in het plaatsje Wall voor een lunch. Het werden nacho’s 2 share. Dit word aangeduid als een voorafje het was voor ons een complete maaltijd.

We moesten nog even pinnen en waar we in NL allerlei afspraken moeten maken via omwegen om met iemand van je eigen bank te praten, gebeurd dat hier gewoon bij een drive-tru. Je kan dus vanuit je auto je bankzaken regelen.

Rond half 5 waren we bij ons motel en ik had al gezien dat er een Mall zat, dus we zijn daar even een kijkje gaan nemen. Veelal window shoppen want in Vegas laten we het geld pas rollen 😉 Rick is nog wel geslaagd voor een t-shirt. Gelijk even naar de Safeway gereden voor vers brood voor morgen middag.

Rond 7 uur zijn we weer gaan eten bij de appelbees ik bestelde een chicken pasta en dit was de 2e keer deze vakantie dat ik pasta nam, en ik ben er van genezen. Te lang doorgekookt, teveel saus en te weinig smaak.

Al met al weer een drukke maar leuke dag. We hebben hier heel mooi weer maar ik las dat er ook een zomers weekend in NL aan komt. Geniet ervan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s