Badlands NP

Vanmorgen kunnen uitslapen tot 7 uur! Lekker rustig aan gedaan en om 8 uur liepen we naar de IHOP voor een ontbijt buiten de deur, en dat smaakte ons goed. Ik had french toast maar dan met cinnamon en frosting erg lekker, en Rick had een omelet met pancakes en voor de aardigheid hebben we ook een bowl of fruit besteld.

 

Vandaag gingen we naar Badlands NP een klein uurtje rijden vanuit ons motel. We namen de afslag en wat ons opviel was het uitzicht hoe ver je kon kijken en niks kon zien, en dan opeens beginnen daar de badlands. Bij aankomst kregen we een boekje en zo reden we onze loop. Aan deze loop liggen een tal van viewpoints waar je kan stoppen voor een foto, aan de andere kant van het park liggen ook wat trails. Wij begonnen met de viewpoints, een prachtig mooi park we hadden helder weer dus konden ver kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kwamen aan bij prairie dog town, waar de prairie dogs zaten, ik heb een 30tal foto’s genomen voor het beste plaatje want die beestjes gaan bij elk geluid hun hol weer in, in ieder geval ze kwamen niet al te dichtbij de auto. Maaaar er was toch 1 vreemde eend in de bijt die kwam wel naar de auto en zo konden we toch een mooi plaatje schieten. =)

Bij onze eerste stop werden we weggewaaid, het waaide enorm in het park, hoe later het werd hoe minder dat werd en het was ook niet koud dus we waren lekker verkleurd.

Onderweg stond er nog een file aan auto’s en wat bleek er lagen wat mountain goats altijd leuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo reden we de viewpoints af en rond half1 kwamen we bij een picknick area, koelbox en brood mee en lekker zitten lunchen. Hierna vervolgden we onze weg, de viewpoints zijn erg mooi maar wij vinden het leuker om er midden in te staan. Onze eerste mini wandeling was de fossil exhibit trail in 1 woord: Boring!! een bordwalk met op 5 plaatsen bakken met glas waar dan wat botten in liggen van bepaalde dieren, wij vonden het niet interessant. Binnen 10min zaten we weer in de auto.

 

 

 

 

Daarna stopten we bij Saddle pass trail, een strenous trail en inderdaad het was best lastig. Maar zo kwamen we wel door en tussen de Badlands. Het was  een pad omhoog en tussendoor de badlands, dat ging opzich wel. Alleen de badlands bestonden uit een soort kalk en het smalle pad lag vol met losliggend kalk/zand/steentjes en het was vrij steil. Dat omhoog ging nog wel, en het uitzicht was echt de moeite waard alleen naar beneden vergde iets meer energie. Elke stap die we zetten moest je opletten en uitkijken dat je niet uitgleed. En zo gingen we voetje voor voetje naar beneden. Maar het was de moeite waard en toch gaaf zo’n korte inspannende wandeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug in de auto was het inmiddels half 3 we maakte nog een stop bij het visitor center voor een magneet en reden weer terug naar ons motel. Het was intussen half 4 en we hadden lekkere trek en besloten om bij de wendy’s te stoppen voor onze favoriete hamburger de baconator!

 

In het motel hebben we lekker gerelaxt, boekje,internet,tv kijken. Om 7 uur werd het tijd voor ons avondeten en het werd de Outback, hier kan je echt goed eten voor een leuke prijs. Ik nam in teriyaki gemarineerde medaillons met rijst en caeser salade on the side en Rick nam een combo chicken en 1/3 spare ribs met fries. Zoals je op de foto kan zien had ik een normaal portie dus er kon nog een toetje achteraan. Rick vond het niet nodig om een foto van zijn eten te maken, maar het zag er smakelijk uit, de spare ribs waren zo mals dat hij ze met mes en vork kon opeten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo het was vandaag een “culinair” dagje maar ach we hebben vakantie morgen weer lekker normaal.

We zijn hier nu 1 week, en we hebben al heel wat moois gezien, ook vinden wij dat er genoeg tijd is om lekker te chillen en niet teveel hoeven te rijden of te ondernemen, we bekijken het gewoon per dag. Morgen heeft Rick een lange rijdag voor de boeg, we hebben gelukkig een goede mp3 speler met onze favoriete (hardcore)muziek en we hebben xfm satelite radio dus we komen de tijd wel door.

Een gedachte over “Badlands NP

  1. Wat een lekker ontbijt.Het ziet er allemaal super mooi uit en nu heb ik het niet over het eten maar over alle dingen die jullie al gezien en gedaan hebben .Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s