Beartooth pass

Gisteravond hadden we trek in een ijsje en besloten om ff naar de Mac te rijden. De ijsjes stonden mij niet zo aan en Rick evenmin dus werd het een milkshake, hierbij volgt een culinair review: We kozen voor een medium dat is gelijk aan een grote bij ons. Dan zit het in een mooi doorzichtige beker en je ziet de mierzoete vloeibare substantie inclusief een dot slagroom (wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen??) dan begin je te lurken en kom je tot de conclusie dat het niet te eten is. Maar je lurkt toch door want ja weggooien is ook zonde, om vervolgens met een volle buik rond te lopen die op dat moment in de weg zit.

Vanmorgen werden we wakker rond 7 uur, en we hadden er een luxe continentaal ontbijt bij inzitten, nou laat dat luxe maar weg. Laat ik het zo zeggen het stilde de honger. Vanuit het hotel gingen we naar de supermarkt, weer ff wat voorraad inslaan, broodjes,beleg,fruit we kunnen er weer tegen aan.

Onze eindstop van vandaag was Yellowstone en we konden er op 2 manieren heen, korte weg of lange weg, en wij kozen voor het laatste. De beartooth pass 1 woord: Geweldig. We reden eerst naar Red lodge om vanuit daar de pass te betreden, en het was echt prachtig. Via switchbacks ga je omhoog totdat je boven de boomtoppen uitkomt, vanuit daar heb je de tundras en zo ga je ook weer via switchbacks naar beneden en dat was misschien nog wel mooier, vele bergmeren bomen en beplanting we hadden (alweer) geluk met het weer een strak blauwe lucht. Onderweg waren er genoeg mogelijkheden om een korte stop te maken. Onderweg hebben we nog lekker zitten picknicken. Toch wel een uitvinding die koelbox, we worden er steeds makkelijker in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We bevonden ons nu in bear/grizzly county natuurlijk hadden die allemaal vrij vandaag we hebben niets gezien. Na cooke city naderden we al snel de ingang van yellowstone. We kwamen binnen via de noord/oost ingang en reden richting mammoth om onderweg de afslag te nemen naar blacktail plateau drive, een 1richtingsverkeer onverharde weg met kans op wildlife. We hebben niets kunnen zien. Vanuit daar reden we naar ons eindbestemming Canyon village, hier heb ik voor 3 nachten een cabin gehuurd. Een ruime verouderde kamer met 2 bedden, het is er schoon en we kunnen naar de wc en douchen. Op de kamer ff rustig aan gedaan het was inmiddels half 5, en na een uurtje gingen we op zoek naar iets te eten.

Ik vind yellowstone een prachtig park maar qua accomodatie heb ik toch wat te zeiken. De cabins zijn veelal verouderd en je hebt er geen tv oid, je gaat echt terug in de tijd. Als je iets wilt eten ben je aangewezen op de verplichte restaurants die of te duur zijn of waar je om 9uur s’avonds terecht kan. Dan heb je nog een uitvalsbasis naar een cafetaria het spijt me zeer maar daar laat ik mijn honden niet eens eten. Dan heb je in alle “dorpjes” in yellowstone een fountain&grill  met simpele en betaalbare gerechten en die gaat heel verstandig om 17.00 dicht. Zodat je in een restaurant moet gaan zitten. Dus wij naar het restaurant in Canyon village, allebei korte broek/gympen/shirtje en het gros van de mensen zit er in 3delig grijs. En dat terwijl het gewoon een boerentent is. Dan krijg je een menukaart met allerlei gerechten dus wij kozen voor een buffalo burger, van de kaart kan ik niets zeggen want ik lust gewoon niet alles. Koude friet, droge burger, geen kans om alles weg te spoelen want ze lopen niet echt hard voor een refill. En aan het eind van het liedje ben je 40 dollar lichter. En ik weet echt wel er zijn meerdere wegen naar Rome, maar goed anders word het zo’n saai verslag als ik constant happy en positief blijf. 😉

Na het eten stapten we in de auto, het begon te schemeren en ook dan is er kans op wildlife, we hebben een kudde bizons gezien en verder niet veel meer. Zijn nog een bak koffie gaan halen en toen weer terug naar de cabin.

 

 

 

 

 

 

 

We denken eraan om van 3 nachten naar 2 nachten te gaan. Ik wil ook nog een stop maken in de grand tetons waar een mooie trail loopt. En dan overnachten in Jackson. Gaan we op de bonnefooi. Maar eerst even morgen afwachten af we alles gezien en gedaan krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s