Valley of Fire & Las Vegas Downtown

Vanmorgen had ik even een emotioneel 😉 moment, schoonouders hadden foto’s doorgemaild van onze hondjes.. Ah zo leuk!! Afijn na dit moment gingen we naar het hotel van het BW en dat was in het Switchback cafe, en ik moet zeggen dat was erg goed verzorgd. Er lag echt van alles, dus een bordje opgeschept en lekker zitten ontbijten.

Hierna pakten we de tassen in en gingen we op pad naar Las vegas, maar eerst een tussenstop in het Valley of Fire (VOF)

Vlak voordat je vegas nadert pak je de afslag naar VOF en daar was een HUGE parkeerplaats, dus Rick stapte uit en ik nam weer plaats achter het stuur, om een rondje te rijden, hihi. En zo reed Rick naar het park, een weg van 11 mile met veelal bochten en heuvels, een lekkere racebaan, alleen je mocht er 35mph dus hield Rick zich er netjes aan.

Eenmaal in VOF was het bloedjeheet geworden, 35gr. En niet zo benauwd als bij ons, maar toch wel goed zweten en puffen. Onderweg stopten we bij het VC en dat was een leuke, we hebben schorpioenen,tarantula’s,slangen en een soort van legiuaan? gezien. Dat waren dus de beesten die leven in de woestijn.. Ook was er een bord waar je de sporen van bepaalde beesten kon zien, die er s’nachts rondgedwaald hebben..

We reden de viewpoints af en besloten om toch 1 trail te lopen naar de Fire Canyon overlook. Het was een kleine 45 min heen en weer maar we hebben gezweet! We hadden 4 liter water bij en die was op. De trail op zich leuk, door het zand en zo zag je inderdaad sporen in het zand, ook van slangen, gelukkig geen tegengekomen. We liepen door een soort van canyon in, wat bezaaid was met rotsen maar het was makkelijk te doen. Het uitzicht was ook erg mooi. Het was best inspannend,met die zon op je knar, en dat losse zand. Maar de moeite waard.

Bij de auto aangekomen besloten we om niet veel meer te doen, we reden naar een picknick plaats hebben gegegeten en zo reden we de viewpoints nog af, oa elephant rock. En toen vervolgden we onze weg naar Las Vegas.

Het was nog een klein uurtje rijden, en elke keer weer zo’n mooi gezicht hoe je vanuit de verte al de skyline ziet van Vegas, hangend in de smog. We slapen 1 nacht downtown, het Golden Nugget, we hebben een leuke kamer en het ziet er allemaal goed uit. We hadden ingecheckt, en zijn naar de kamer gegaan, ff rustig aan gedaan, gedoucht en rond 5 naar beneden gegaan. We hebben wat rond gelopen en zijn gaan eten bij het buffet van het Golden Nugget. Het was seafood avond, dus veelal crablegs,shrimps,sushi e.d. Maar ook pasta/pizza/salades/toetjes ed. Het was niet echt hoogstaande kwaliteit, maar dat wisten we van te voren. Het smaakte redelijk.

Na deze culinaire uitspatting gingen we naar freemont street, aan het begin stond een podium waar leuke hippe muziek werd gedraaid en sfeer was echt heel gezellig, we wilden wat drinken en ik had wel zin in een cocktail! Dus het werd een heineken en een cosmopolitan (dat is het enige wat ik ken, en van een serie sex and the city) maar het smaakte heerlijk. We hadden ons drankje en zo bleven we even staan bij de muziek. Was erg leuk. Alleen al de mensen kijken. Om 8uur begon de experience en dat was weer leuk.

Hierna zijn we de casino’s ingedoken, we zijn achter een slotmachine gaan zitten en hebben toch een half uur kunnen spelen met 20dollar. Hierna zijn we naar een andere casion gelopen en Rick heeft echt een hele tijd zitten spelen met 20dollar. Al met al 80dollar vergokt, maar een leuke avond voor gehad.

Het was inmiddels 10 uur, en al dat hiken in de bergen gaat ons goed af, maar slenteren in Vegas is toch vermoeiend, tel daar bij op vroeg opstaan,weer inspannend dagje gehad en een drankje was het genoeg om 10 uur. Haha.

Wij beide houden van Vegas. Kan je het je voorstellen op zaterdagavond, verschillende nationaliteiten, mensen compleet uitgedost in party outfit, hele latino familie’s,vrijgezellenfeesten,mensen in pak, bezopen,zwervers,jeugd,ouderen echtparen. Echt niets is te gek of raar.En dan hangt er echt een gezellige/gemoedelijke sfeer. Dat is voor ons echt genieten!

Morgen vertrekken we naar een hotel op de strip, waar we 3 nachten verblijven.

Bij het vorige verslag Zion NP zijn foto’s toegevoegd!

Een gedachte over “Valley of Fire & Las Vegas Downtown

  1. Hoi rick en bianca

    Ben weer helemaal bij na een paar dagen niet te hebben gekeken naar jullie belevenissen en moet zeggen er zijn weer bijzonder mooie foto’s bij!!
    Echt super wat julie daar allemaal zien!

    Geniet van jullie verdere vakantie!! Groetjes Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s