Bright Angel

De wekker stond vandaag op half 7, en ik had er totaal geen zin in om er uit te gaan.. Maar goed na ff te snoozen toch maar gedaan, broodje gegeten in de cabin, spullen bij elkaar gepakt en alvast uitgecheckt.

Vandaag stond de bright angel trail op de planning. Hier stond 2-4 uur voor, dus vol goede moed gingen we op pad. De trail begon zo’n beetje achter onze cabin, het was onderhand 8 uur en we liepen gelukkig in de schaduw. Het is een trail die met switchbacks naar beneden gaat (nogal logisch in een canyon) wij zijn tot het 1.5mile resthouse gelopen en onderweg kwamen we nog wat mountaingoats tegen, en die waren niet tam. Iedereen netjes aan de kant, en de goats kwamen vol argwaan langs ons afgelopen. Was toch ff een leuk moment.

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg veel foto’s genomen en het is toch mooi om zo de canyon in te gaan, we kwamen veel mensen tegen die echt in de canyon hebben geslapen, zal een aparte ervaring zijn. Toen we bij de eerste stop aankwamen hebben we even gezeten en langzaamaan weer omhoog geklommen. Het viel op zich wel mee, we liepen nog steeds in de schaduw. En na totaal 2 uurtjes wandelen stonden we weer boven.

 

 

 

 

 

 

 

In de auto gestapt en nog even langs het VC voor een magneet. We hebben dit jaar geen parkenpas hoeven te kopen omdat we die nog 1 hadden maar we sponsoren de parken goed  met het kopen van magneten.

Via de rim reden we naar onze volgende eindbestemming: Monument valley, ik had al optie staan om via Page te rijden ivm de horsehoe bend, maar ter plekke besloten om via een kortere weg naar MV te rijden, onderweg viel ik weer in slaap.. In tuba city zijn we gestopt voor een lunch en vanavond zouden we het dan makkelijk houden, we stopten bij de Denny’s en hebben echt lekker gegeten. Dus met de buikjes vol reden we de laatste 75mile naar MV.

Hier aangekomen ging de klok weer een uur vooruit, ik had bij gouldings camp een red rock casita gehuurd. Nou trailer trash klinkt beter. Althans dat was mijn eerste gedachte toen we binnen stapten. Maar na een paar uurtjes is het aardig bekoeld, het is schoon, maar bouwval gezocht is er niets bij. Het heeft wel iets huiselijks. Keuken,zithoek,banken. Ach het is maar 1 nachtje. Na deze cultuurshock zijn we naar MV gereden voor de 17mile off road drive.

We betaalden 10dollar entree en zo reden we meteen naar de dirt road. Rick in zijn element,ik iets minder maar het was wel erg mooi onderweg. Flink door elkaar geschud en stof zitten happen maar nogmaals het was erg mooi. Weer een magneet gekocht en zo vonden we het wel weer genoeg voor vandaag.

 

 

 

 

 

 

 

We reden weer naar onze villa en onderweg stopten we even bij een supermarkt, en kochten een pizza voor in de oven. En zo zitten we onderuitgezakt tv te kijken, weer The mentalist. We hebben weer een aardig lijstje met serie’s om te downloaden, lekker voor de wintermaanden straks.

Uitzicht vanuit de bungalow..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s