Counting down the days..

De spanning stijgt de zenuwen nemen toe want over iets meer dan 2 weken vertrekken wij naar de andere kant van wereld 😯 Gelukkig is het gezonde spanning, maar het blijft toch een land waar je niet zomaar even komt. Ik bedoel we zijn ruim 34 uur onderweg van deur tot deur. We hebben 2 vluchten van ieder 11 uur te gaan en een overstap in Shanghai. We slaan een dag over en komen dan 31-8 in de vroege ochtend aan op Auckland.

We zijn 3 weken in NZ en hebben samen een leuke route kunnen maken, ook zijn we er achter gekomen dat 3 weken te kort is, dus we hebben nu al keuzes moeten maken. Maar wij denken de goede. Helaas verkeren wij niet in de luxe positie om langere tijd van huis te gaan, maar we zijn allang blij dat we kunnen gaan.We hebben er ook nu weer voor gekozen om op plaatsen wat langer te blijven, zodat we wat meer tijd hebben om het gebied te verkennen door middel van wandelingen en/of excursies.

Ja en wat gaan we zoal doen in NZ? We hebben aardig wat dingen op ons to do lijstje, veelal is weersafhankelijk dus het word nog spannend of we alles kunnen doen. Ik zal er wat interessante dingen tegen aan gooien, en voor een iedere die het leuk vind kan het vast opzoeken op Google, en anders gewoon het verslag afwachten. 😉

Auckland Skytower-waipoua forest-Tongariro Crossing- AbelTasman NP Kajakken coast track- Franz Josef Heli Hike – Queenstown Jetboat – Te Anau Milford Sound – Mnt Cook Hooker valley track – wandelen, autorijden,genieten..

Onze route ligt dus vast, wel kunnen we alles annuleren, maar ervaring leert ons dat wij toch van te voren willen weten waar we s’avonds slapen, dit is voor ons een stukje rust. We reizen in het laag seizoen maar ik kwam op internet de prijzen tegen en die waren toch al acceptabel laag dat we maar gelijk boekten.

Na deze 3 intensieve weken gaan we het mooie NZ verlaten voor een stukje paradijs op aarde Frans Polynesie.. Althans dat is wat de reisgidsen ons vertellen.. Vanuit Auckland is het een kleine 5 uur vliegen naar Tahiti hier passeren we de datum grens dus we vertrekken de 22ste en komen de 21ste in de avond aan. Overnachten op Tahiti om de volgende ochtend met de ferry te vertrekken naar Moorea. Hier logeren wij in het Moorea pearl beach resort in een beach bungalow. Zoek dat maar eens op 😉 Hier hebben we 5 dagen te besteden, relaxen,snorkelen misschien een scooter huren, een excursie boeken of gewoon lekker relax.

Hieronder de route en een kaartje. Voor de thuisblijver zo zijn we dan ook wel weer. Het volgende berichtje zal komen vanuit Shanghai of Nieuw Zeeland.

 

 

Route NZKaartje Route

2 gedachten over “Counting down the days..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s