Auckland

Vanochtend (31-8) hebben we eerste eens lekker gedoucht, want na zo’n lange vlucht ga je wel enorm stinken, en we hadden mini verzorgingsproducten bij, alleen die haalde er net de scherpe randjes vanaf.

We besloten om even te gaan liggen voor 2 uurtjes en na wat snoozen en wekker verzetten werden dat er 3, en dan nog met pijn en moeite dat bed uit.. Maar goed we zitten aan de andere kant van de wereld en om nou heel de dag in bed te liggen, was ook niet echt de bedoeling.

Dus om half 2 s’middags stonden wij rise & shining buiten! Voorbereid op de kou, maar dat viel gelukkig mee, het was heerlijk lente weer! Ons hotel ligt downtown dus we besloten om te gaan lopen, ik had niet veel op de planning staan, we wilden graag de skytower bezoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was zoals geschreven heel aangenaam lente weer, en wanneer de zon doorbrak was het lekker warm. Al gauw werden onze kuitspieren op de proef gesteld, het gaat hier namelijk heuvel op en af. We liepen al snel de bekende winkelstraat Queenstreet in, het was hier gezellig druk, een echte zaterdagmiddag. We hadden kleine trek en liepen de MacD in voor alleen een hamburger die gek genoeg hier beter smaakte als in NL. In de MacD zouden we heel de middag kunnen blijven zitten, gewoon mensen kijken. Er loopt hier echt van alles rond, (te) zomers gekleed,(te) winters gekleed, alto’s,hippie’s,mexicanen,maori’s veel chinezen en natuurlijk toeristen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna vervolgden we onze weg naar de Skytower, deze tower is 300meter hoog en je kan op 2 plaatsen uit-kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allereerst stapte we uit op 186 meter, je kon helemaal rondom ver kijken. Met heel helder weer en een goede verrekijker tot wel 82KM, (dit staat in de boekjes,dus pin me er niet op vast ;)) Ook hadden ze een glas plaat in de rand ingebouwd, na wat heen en weer geloop een hartslag van 200 per minuut, waagde ik de stap om er op te gaan staan, heel gek eigenlijk het is van hetzelfde materiaal gemaakt als de rest van de vloer alleen nu kun je dus naar beneden kijken. Heel eng!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verder nog wat kiekjes genomen van het uitzicht, en ook nog naar de bovenste verdieping gegaan, op 220 meter. Vanaf deze skytower kan je ook aangelijnd naar beneden springen,  en aan een kabel langs de rand buiten aflopen. Wij hielden het veilig en bleven heel stoer op de glasplaat staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we alles gezien hadden, sloeg de vermoeidheid in als een bom! We besloten ook om even terug te gaan naar het hotel. Onderweg nog even gestopt voor wat boodschapjes en wat foto’s.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de hotelkamer waren we beide al snel vertrokken, gelukkig hadden we een wekker gezet en werden we mooi om half 7 gewekt. We hadden inmiddels weer honger en besloten om naar de Denny’s te lopen, jawel “ons” restaurant in de USA. En ook hier was het weer simpel maar erg lekker.

fotoeten

We liepen nog wat rond door de stad en inmiddels was het weer laat en liepen rustig terug naar het hotel. Feitje: Links lopen is hier ook verrekte lastig, en nee dit is geen grapje. Waar wij rechts lopen op het voetpad lopen ze hier dus links, en dat is nogal wennen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADus dit waren onze eerste “echte” uurtjes in NZ. Nu is het hier alweer avond, morgen hebben we de eerste reis dag voor de boeg, we vertrekken naar het noorden met als eindstop Paihia. Onderweg bezoeken we waipoua forest, met hele grote bomen en de weg ernaar toe schijnt ook mooi te zijn!  Maar dat kan ik morgen avond vertellen!

2 gedachten over “Auckland

 1. Wow! Zo’n lange reis en vermoeidheid en dan toch al twee verslagen gepost! Fijn om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen en de eerste dag al goed hebben besteed!

  Een mooie reisdag morgen!!!

  Liefs Bart, Mariska, Chloe & Chubby.

  Ps. Niet jaloers op de hoge glazen plaat, wel op eten bij de Denny’s.

 2. Zo ik ben wel jaloers op alles. Mooi dat uitzicht op de toren.
  Wij wachten weer met smart af op de volgende update.
  Doei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s