Op weg naar Paihia,

Na een goede nacht slaap waren we beide om 6 uur alweer wakker, en dat is nou zo fijn aan vakantie, je moet niks. Heerlijk. Dus lekker een broodje gegeten op de kamer, wat tv gekeken geinternet en uiteindelijk ook maar aangekleed, koffers herpakt, nog stress in de tent want ik was het voucher boekje kwijt.. Maar die lag uiteindelijk in de auto.. Gelukkig maar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dus rond 8 uur zaten wij bepakt en bezakt weer fris en fruitig in de auto, klaar voor een nieuwe dag, die lekker zonnig begon. Het was hier zondagochtend en gelukkig niet zo druk op de weg zodat Rick aan de auto en het links rijden kon wennen. Met de navigatie app ging alles goed en zo reden we richting een grote supermarkt, de Pak N Save. En die deed zijn naam eer aan. Voornamelijk het “bespaar” gedeelte. Hier hebben we wat chips,koekjes broodjes,beleg en frisdrank ingeslagen voor de komende paar dagen. Ook meteen een koelboxje gescoord zodat we het e.e.a gekoeld kunnen houden.
Dit was ook weer een mega supermarkt, dus we hebben onze ogen weer uitgekeken, en beseffen ons dat de AH maar een saaie winkel is met een saai assortiment. 😉
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na dit avontuur begonnen we aan de trip naar het noorden, onze eerste stop was het waiopua forest, maar daar kom je niet zomaar! Het was een lange 2 baansweg,we reden door heuvelachtige landschappen met veel groen en schapen om vervolgens weer op vlakke wegen te rijden, ook reden we door dichtbegroeide bossen met vele varens, wat ons deed denken aan de burgers bush in Arnhem. Ook zagen we nog wat kust, veel variatie dus. Het was een lange zit, maar we hebben gewoon stilletjes zitten genieten van deze mooie natuur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg zijn we nog gestopt voor wat foto’s en een broodje. Die overigens lekker smaakte, wit bolletje met op de bovenkant gesmolten kaas en een plakje spek, die is dan zo afgebakken, lekker hoor.

Uiteindelijk bereikte we Waiopua forest, hier staan de grote kauri bomen, en inderdaad die waren flink aan de maat, erg indrukwekkend om te zien, maar voordat je het pad betreed naar de bomen, eerst even je schoenen poetsen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we al dit moois hadden gezien zijn we naar onze eindstop gereden van vandaag. Paihia. Veel van deze rit kan ik me niet herinneren, ik heb enorm last van de jetlag en ik kon me ogen met geen mogelijkheid open houden, dus ik had een powernappie van een half uur. Haha.

In Paihia hebben we een leuke accomodatie, het zijn kleine bungalows, met keuken en alles er op en eraan, ook is het hier best wel fris, dus het kacheltje staat aan. Maar ondanks dat kleine beetje kou in de late uurtjes hebben we toch mooi weer met af en toe een drupje regen, ons hoor je niet klagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na wat ontspanning op de kamer door middel van lezen en internet zijn we wat te eten gaan opzoeken! En we kwamen uit bij Jack Ribs, en het smaakte bijzonder goed. Ikzelf had spareribs en patat en Rick had Fish N Chips, en ook Rick smaakte het goed. En dan komt het mooie van alles, 2 hoofdgerechten, 1 biertje en 1 cola, omgerekend €29,50. Ja je blijft hollander he ;).

foto fish

We waren beide van mening dat het een mooie dag was, met veel variatie, maar ook een dag om te wennen, aan het autorijden vooral. Maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan. Morgen gaan we hier de omgeving verkennen. Daarover later meer.

Iedereen bedankt voor alle reacties, via de site en social media en app! Erg leuk al de reactie’s!!

Wist je dat:

– Links rijden ook lastig is voor de bijrijder? Toch een aantal keer het idee gehad dat we aan de verkeerde kant van de weg zaten.
– Ondanks dit, Rick een goede chauffeur is, die maar 3x bijna de berm in reed, omdat hij naar rechts keek.. 😉
– Dat Rick al 2x aan de verkeerde kant wou instappen?
– Dat we weer zwaailichten in de achteruitkijkspiegel zagen? maar deze keer waren ze niet voor ons bedoeld.(vakantie 2012)
– Dat ik als een oude oma de auto uit stap?
– Dat wij hele flauwe woordgrapjes hebben, en hier beide van in een deuk liggen.

-Dat deze blog voor mij een stukje ontspanning is? Zoveel nieuwe indrukken en alleen Rick om tegen aan te lullen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s