Een ontzettend mooie dag =) (alweer ja)

Na een goede nachtrust (ik viel om 8 uur al in slaap gisteravond) was er weer een nieuwe dag aangebroken (dat is meestal zo) en wat voor een dag. Weer een dag vol nieuwe indrukken en ontzettend mooie natuur. Ik heb enkel een stukje de  film Lord of the rings gezien  maar ik kan me nu al voorstellen waarom er voor dit land gekozen is voor opnames. We hebben in gebieden gelopen dat we beide dachten dat er elk ogenblik een hobbit tevoorschijn kon komen.

Om half 9 zaten we in de auto op weg naar Wai-o-tapu thermal wonderland. Het was een kort ritje en onderweg zagen we al stoom uit de grond komen. Bij WOT aangekomen kochten we tickets en lieten ons informeren. Hier in dit park was ook een werkende geyser de Lady Knox die spuit dagelijks om 10.15 we dronken in het cafe een lekker bakkie koffie en reden een stukje terug naar de Lady Knox. Onderweg nog een mud pool bezocht, erg mooi!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iets voor 10e kwamen we aan en zochten een plekje. Dit was trouwens onze derde spuitende geyser, Na Yellowstone en Ijsland nu dus de lady knox in NZ.  De geyser werkt niet (meer) uit zichzelf maar word een handje geholpen door een pak zeep. Hieronder een filmpje, vanaf een minuut of 3 zie je de geyser in werking voor degene die al dat geblaat niet aan willen horen 😉
Wanneer de geyser eenmaal spuit blijft het nog een uur doorspuiten. Na 10 min en wat foto’s hadden wij het wel gezien.

Filmpje komt nog!! 
We reden weer terug naar de ingang  van het WOT hier was een route uitgestippeld met een totale lengte van 3km over boardwalks. Het eerste gedeelte waren vooral mud pots en craters.
Het stonk hier ook een beetje maar het was gewoon weer zo ontzettend mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het volgende gedeelte kwamen er meer kleuren bij kijken. Maar ook natuur, dit alles samen maakte het sprookjesachtig. We hadden mooi weer, maar het betrok al snel en de laatste meters begon het ook te miezeren.\

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we het rondje hadden gelopen zijn we terug gegaan naar de auto en pakten we onze koelbox en liepen naar de picknick area, het was inmiddels opgehouden met regenen en zo zaten we lekker te lunchen met tamme mussen. Haalden bijna ons brood weg 😉

We reden richting Taupo en onderweg kwamen we langs bezienswaardigheden. Allereerst de huru falls. En die was indrukwekkend, ze hadden er een brug over heen gemaakt zodat je mooi zicht had op dat imposante water, het deed ons een beetje denken aan de piranha in de efteling alleen was dit net ietsje groter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook zagen we een bord met “craters of the moon”  en dit was het gedeelte dat we dachten dat er hobbits zaten. Heel sprookjesachtig en mysterieus. Kwam misschien ook wel door het weer, wat grauw en nevel en dan al dat stoom en groen  heel indrukwekkend. Ook hier entree betalen en via een boardwalk liep je dan de ronde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na dit alles was het tijd om naar ons motel te rijden, onderweg kwamen we langs Taupo en hadden trek in een bak koffie. Geen starbucks  maar hier hebben ze bij elke Mac een Maccafe hier hebben we goede koffie gedronken, ondertussen is het opgehouden met zachtjes regenen en komt het met bakken naar beneden. Rick rijd auto, en ik zit op de ipad het verslag te typen.

We kwamen aan bij ons motel voor de komende 3 nachten, althans dat was de planning. Morgen wilde we de crossing gaan lopen, en dan nog een dag om het park verder te verkennen. Helaas de crossing gaat voor ons niet door. Het is te slecht weer, er gaan wel begeleide tours omhoog maar het is dan vooral door de sneeuw heen met daarbij behorende materialen en ervaring. We keken elkaar aan en zeiden meteen nee. We zijn absoluut geen mietjes maar wel amateur wandelaars. Haha. We vroegen meteen of we dan 1 nacht konden annuleren en dat was verder geen probleem. Er is hier in het park genoeg te doen, dus nu hopen dat het morgen in ieder geval droog is zodat we nog iets kunnen zien van de natuur.

Dus omdat er 1 nacht is geannuleerd moest die ook weer ingevuld worden. De kaart erbij gepakt en gekeken. We zitten net in het midden van niks. Naar andere plaatsen is het net “te ver”’ voor 1 dag. Dus besloten om dan naar Wellington te rijden en daar 2 nachten te verblijven en 1 volle dag om de stad te verkennen. “probleem” opgelost.

Het is ontzettend jammer dat de crossing in het water valt, maar goed niets aan te doen. Hebben we nog iets om voor terug te keren. Ooit in de toekomst.. Haha.

2 gedachten over “Een ontzettend mooie dag =) (alweer ja)

  1. Toevallig heb ik pas een boek van Suzanne Vermeer gelezen waarin ze het ook hadden over een geyser die ging spuiten door zeep . Mooie foto,s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s