Pretty F*cking Amazing, Today!!

Er luid een gezegde, Na regen komt zonneschijn. En jawel de weergoden zijn ons weer goed gezint want bij het opstaan ontdekte we een redelijk helder blauwe hemel, het regenen was opgehouden en maakte plaats voor een stralende dag! Maaaar niet overal was het stralend, we hebben in de sneeuw gestaan. Maar ik zal bij het begin beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij het motel was ontbijt inbegrepen, en niet van die kleffe rommel die al veel te lang in warmhoudbakken staat, nee bij binnenkomst werd gevraagd wat we wilde eten en zo kregen we gebakken eieren, spek, worstje en toast. Bak koffie erbij en onze dag kon weer beginnen.

De crossing ging voor ons niet door, maar de motel eigenaren raadde ons een andere hike aan. Het was dan wel helder weer het waaide ontzettend hard waardoor het wel kouder aanvoelde, ik was op alles voorbereid en heb van alles meegenomen, behalve: handschoenen. Wel 10x aan gedacht om ze in de koffer te gooien maar uiteindelijk toch steeds vergeten. Hier om de hoek zat een adventure store en daar hebben we ieder een paar handschoenen gekocht. En die hadden we nodig!

We reden naar het Tongariro National Park en onderweg zagen we al voor een gedeelte mountain Ruapehu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We bezochten het visitor center, even vragen welke hike we konden lopen en wat de weersverwachtingen waren. En deze mevrouw raadde dezelfde hike aan als de motel eigenaren. Namelijk de Tama lakes Track. 17KM return, met onderweg de Taranaki falls. Je kon ervoor kiezen alleen de falls te lopen, een rondje of naar de Tama Lake te lopen. Lower & Upper. We werden al gewaarschuwd dat het behoorlijk winderig kon zijn na de falls, en er was kans op sneeuw, en er zou op de paden sneeuw liggen. Ze raadde ons aan om te kijken hoe ver we kwamen.

We hadden ons warm aangekleed wel 4 lagen over elkaar, dus nee we zijn niet ineens 10 kilo aangekomen. Maar dit hadden we echt nodig om warm te blijven. Dus bepakt en bezakt begonnen we aan de mooie en bijzondere hike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste gedeelte ging over open vlakte met een helse wind, maar het zonnetje scheen dus het was niet super koud. Na een stuk gelopen te hebben kwamen we uit bij het bos gedeelte. We liepen beschut de zon scheen volop dus eigenlijk konden we het gewoon lekker weer noemen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het pad liep langs een stromend riviertje af, inderdaad het smeltwater van de bergen. We hebben dit al meerdere keren gezien maar het blijft gewoon iets heel moois om te zien. Dat heldere water, de enorm groene bomen. Vogels die fluiten. Gewoon genieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOnderweg langs het riviertje kwamen we al bij een kleine waterval terecht. Blijft toch mooi.

En zo liepen we een tijdje beschut en ondanks dat het flink klimmen was, was het heel mooi lopen. We kwamen onderweg niemand tegen, en alles bij elkaar maakte het weer sprookjesachtig. We kwamen uit het bos, en hoorde de grote waterval al kletteren. Deze waterval was 20meter hoog. Het laatste stukje naar de waterval was weer een totaal ander landschap!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo het eerste uur zat erop. We kwamen nu bij het kruispunt en besloten om het erop te wagen. De mutsen gingen op, de handschoenen weer aan, en zo gingen we het ruigere berglandschap in. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De wind waaide ontzettend hard, en we liepen vooral op open vlaktes met af en toe beschutting. Her en der lag toch wat sneeuw. Als we rechts keken scheen de zon op mnt Rapahue die nu helemaal tevoorschijn kwam. Keken we links (daar waar we heen moesten) hingen er grote donkere sneeuw wolken. Het was nog vrij goed te lopen en besloten om nog een stuk door te gaan. De omgeving was werkelijk waar schitterend. Woorden schoten te kort, zo puur, zo koud, zo’n top of the world gevoel. En zo’n geluksgevoel door je lijf, dat wij dit mogen/kunnen meemaken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg aten we achter een heuveltje een broodje, en we zetten de tocht weer verder door. Het werd donkerder en kouder, we liepen over besneeuwde paden. Bergriviertje onder het ijs waar we over heen moesten, op een gegeven moment liepen we een trapje omhoog en er kwam zo’n enorme rukwind opzetten dat we beide besloten om niet verder te gaan. Het was goed zo, we hadden al ontzettend genoten van deze gave natuur de wandeling erheen, maar op een gegeven moment moet je verstandig zijn en het gevaar niet opzoeken. (nu zal dit misschien wel meevallen maar voor ons gevoel dan) We hebben echt gemerkt dat niets zo veranderlijk is al het weer in NZ. Dus we keerden om en liepen hetzelfde pad weer terug, onderweg kwamen we nog een man tegen in korte broek en hemdje die aan het hardlopen was!! Tsja ieder zijn ding. Hoe dichter we weer bij het kruispunt kwamen hoe beter het weer werd. We liepen nu weer via de andere kant terug naar het begin punt, en het was meteen weer aangenamer weer. Zo apart dat aan de ene kant van de berg alles pot dicht zit, en aan de andere kant de zon schijnt. Ook was dit weer een andere natuur. Veelal lava, niet zo gek natuurlijk dat apparaat is nog best actief. Recent zelf nog waarschuwingen gehad en in 2007 voor het laatst een eruptie gehad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 3,5 uur onderweg te zijn geweest kwamen we aan bij de auto. We zagen een cafe en dronken daar koffie en een koekje. Het was nog vroeg net 1uur en Rick wou nog wel wat gaan doen. Ik had totaal geen puf meer maar uiteindelijk de middag nog vol gemaakt.

We zijn nog een korte wandeling gaan maken naar een waterval. Ook hier was er een mafkees. Een lokale hippie die van de waterval naar beneden sprong. Alweer ieder zijn ding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rick had er nog steeds geen genoeg van en wilde nog wat ondernemen, dus kaartje erbij gepakt en zo reden we naar Ohakune. Daar waren ook nog wat kleine wandelingen en zo liepen we naar Lake Rokotura. Klein half uurtje wandelen en het was inderdaad best leuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We kwamen ook nog een leuke paddenstoel tegen, die hebben we maar laten staan.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was inmiddels alweer half 4 en toen vonden we het beide wel tijd om terug te rijden naar het motel. Was toch nog een klein uurtje maar wel weer door prachtig landschap. Veel groene heuvels en die staan echt vol met schapen en lammetjes. Bij het motel aangekomen ff relax gedaan, en naderhand wat te eten opgezocht in de lokale pub. Simpele hamburger met patat maar zo simpel maar errug lekker!.

Moe maar voldaan nu op de kamer, alles even laten bezinken.

Wist je dat:

 • Mnt Ruapehu in de film LOTR mount doom is.
 • De nieuw zeelanders hier in korte broek rondlopen?
 • Wij dat maar raar vinden
 • Rick elke avond een verschillend biertje drinkt er daar een foto van maakt (why??)
 • Bianca elke avond een foto maakt van het avond eten (why??)
 • Mensen de ipad gebruiken als foto camera (why??)
 • Chips,koekjes,chocolade hier veel beter smaken als in NL?
 • Wij vroeg naar bed gaan en super vroeg wakker zijn?
 • Wij ontzettend veel geluk hebben met het weer?
 • Het wel koud is, maar met een zon is het toch goed toeven.
 • Bianca totaal geen benul heeft van de datum?

4 gedachten over “Pretty F*cking Amazing, Today!!

 1. Ik maak elke dag een foto van Chloe, zodat jullie kunnen zien hoe hard ze groeit… Oom en tante!

  Wederom leuk verslag, mooie fotows en sportieve/ondernemende hoofdrolspelers!

  X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s