Rally rijden door de heuvels ;)

Goed even een rectificatie over de bergen van gisteren. Gisteren schreef ik dat Mnt Rupaheu de Mnt Doom was in de film LOTR. We wisten namelijk dat de film gedeeltelijk in dit park was opgenomen en we zagen maar 1 berg, en wat kleinere bergen. Waarvan wij dachten dat dat de overige bergen waren. Heel slim van ons, waren het niet dat we vanochtend wakker werden met een strakblauwe lucht en 2 bergen extra…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oke toen viel het kwartje.. En Rick zei meteen: In die berg moest Frodo de ring gooien.  Zo dat is weer even duidelijk gemaakt, hieronder dus wat foto’s van de berg die wij gisteren dus niet hebben gezien. Vanaf het pad dat we gisteren liepen hadden we deze berg dus moeten zien. Echt nogmaals zo raar wat dat weer kan doen. We zijn dus naar deze berg gereden voor nog wat foto’s en het is een indrukwekkende berg. De andere berg is ook een ski gebied. Weten jullie dat ook weer. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hierna stond er een kleine 350KM rijden op het programma, en ik citeer Rick: Het lijkt wel rally rijden. Constant opletten, snelheid maken, snelheid aanpassen veel bochten werk, ingehaald worden door de locals. Ook nog willen genieten van de natuur om je heen. Het was best pittig voor Rick. Gelukkig was het niet heel de weg zo, een kleine 80KM. Wel was het ontzettend mooi. Onderweg nog gestopt bij de subway voor een broodje en onze weg vervolgd naar Wellington. We kwamen ergens halverwege nog een dutch supermarket tegen, wij even gestopt natuurlijk. Een hele afdeling van de AH euroshopper maar ook koopmans ed. Dus ik mooi nederlands kletsen tegen die mevrouw, is het gewoon een Nieuw-Zeelandse.. Bummer,. Uiteindelijk niks gekocht en snel weer het pand verlaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iets na 2e kwamen we aan in Wellington. De hoofdstad van NZ. Ik had een hotel geboekt ietsje buiten het centrum, zodra je in het centrum komt betaal je weer voor van alles extra natuurlijk, en ik blijf toch zuinig ;). Dus een kamer geboekt boven een pub! En eigenlijk heeft de kamer wel iets. Qua uitstraling brengt het ons terug naar grootmoeders tijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spullen neergegooid en de stad in gegaan. Een leuke stad, er loopt hier van alles rond qua mensen. We zijn naar het informatie centrum gegaan, leek wel op de ANWB en hebben tal van folder meegenomen voor op het zuidereiland. Morgen gaan we naar het museum. Het te papa museum zijn erg benieuwd. Nog een drankje gedaan bij de starbucks, wat winkels afgelopen en s’avonds een lekkere pizza gegeten. Terug naar het hotel en in de pub een biertje en wijntje gedronken. Op naar een nieuwe dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 gedachten over “Rally rijden door de heuvels ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s