Het (nu al) prachtige Zuidereiland..

Nog geen half uur vanaf de ferry richting onze eindbestemming vandaag Motueka en je meteen al overdonderd en euforische voelen.. Begrijp me niet verkeerd op het noordereiland had ik ook de blijdschap en vreugde en men wat hebben we prachtige dingen gezien en gedaan, maar op het zuidereiland was het “thuis” komen.. Onbeschrijfelijk.. Zo mooi, zo weids zo.. tsja kan ik kan het eigenlijk niet omschrijven..

Maar goed, we beginnen gewoon weer bij het begin van de dag. We moesten om half 10 bij de ferry terminal zijn want om half 11 zou de ferry vertrekken. Dus gisteravond alles weer netjes ingepakt, wekker gezet en eigenlijk het gevoel hebben dat we naar huis gingen.. Haha maar we hebben nog 3 weken 😉 Naar de terminal gereden en de huur auto weer ingeleverd. Ingecheckt en koffers afgegeven en toen was het wachten.. De ferry had een half uur vertraging. Dus met een boek en candy crush en mensen kijken kwamen we de tijd wel door..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eenmaal op de ferry een plekje opgezocht wat koffie gehaald en toen was het 3 uur lezen en naar buiten kijken. Voor een uur lang zag je alleen maar water, en wat voor een water. Zo mooi smaragd groen.. Na 2 uur vaarden we de fjorden in, dus hup naar buiten voor wat foto’s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we weer aan land stonden haalde we de bagage en de nieuwe huur auto, en wat voor 1. Een Ferrari rode. We moesten nog een kleine 200KM rijden, en dat ging Rick weer goed af. Mij wat minder. De tering wat een bochtenwerk. En scherp! Ik werd er kotsmisselijk van. Rick vond het natuurlijk prachtig. En zoals ik al schreef onwijs mooie natuur. Dus ik ben erg benieuwd naar wat de komende 2 weken ons gaan brengen.

Aangekomen bij onze accommodatie werden we weer super vriendelijk ontvangen door de eigenaren. Ze vroeg wat onze plannen waren en we wilden morgen een wandeling maken in het Abel Tasman park. Je word met een watertaxi gedropt loopt een route en aan het einde word je weer opgehaald en weer terug afgezet. Dat heeft de eigenaresse meteen voor ons geregeld. Het zijn ook hele leuke accommodaties, een chalet met veranda, heel comfortabel en voelt huiselijk aan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Een gedachte over “Het (nu al) prachtige Zuidereiland..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s