Woeste zee, Zeehonden en Lammetjes

Ik had 2 dagen in het Abel Tasman park gepland, ook om een dag te gaan kayakken. Gisteren samen besloten om dat niet te doen.

  • 1: Je ziet hetzelfde strand en water als gisteren
  • 2: De prijs.. haha.

Dus ja wat ga je dan doen? Allereerst geen wekker zetten, Rick was wel vroeg wakker en ik om half 8. Lekker ontbeten en gewoon ff niks. Om 10 uur zijn we vertrokken van ons huisje. De eigenaresse had al aangegeven dat er van alles te doen was in “de buurt” dus wij haar opgezocht en ze was weer uiterst behulpzaam. Ze gaf ons wat tips en we moesten vooral het infocenter opzoeken in Takaka.

Het begon weer leuk, 25km door de bergen, en dan niet van die mieten bochten, nee gewoon weer haaks en scherp en het vreemde is dat je daar met 100KM!!! per uur door heen mag sjezen. Dus strak in de gordels en Rick deed dat met 2 vingers in zijn neus. Ik lijkwit en de broek vol maar Rick vond het prachtig!! (En natuurlijk is dat gelogen.. Haha. Hij vond het al knap dat hij met 50/60 redde) Onderweg nog gestopt bij een look out wat ons mooi zicht gaf op de dalen onder ons. We zaten weer aardig hoog. Vanwaar we vandaan kwamen was het lekker weer en waar we heen gingen was het regen. De bergen waren dus echt het scheidingspunt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij het infocenter wat informatie opgevraagd om te wandelen, het was aan het regenen dus we besloten om eerst een uur in de auto te zitten en naar het noord/westelijke puntje van het zuidereiland te rijden Puponga om daar naar het Wharakiki beach te lopen. Eerst nog een brood gekocht voor de lunch en toen op pad. Het regende en dan scheen de zon weer, heel apart weer. In een dorpje de auto aan de kant gezet en een boterham gesmeerd in de auto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na enige twijfel van mij zijn we toch verder gereden naar het eindpunt. En maar goed ook!! Toen we aankwamen in Puponga was het nog 7km over een gravel road voordat we de auto konden parkeren. En toen begon het. Het was 1KM tot aan het strand en we hebben weer van alles gezien beleefd en ervaren. Ik waande me op de set van Mcleod’s Daughters. We moesten een hekje over stappen en stonden op een stuk prive land met 10tallen schapen en lammetjes!! Ik wilde al heel de week foto’s maken, en dat kwam er steeds niet van en nu stonden we er midden in!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 500m stapten we van het stuk land af en gingen we de duinen in. We kwamen een waarschuwings bord tegen dat er op het strand in de pools seal pups konden zijn. “ja hoor natuurlijk” dachten wij weer. Wij zijn wel vaker teleurgesteld met zulke borden ;). Dus wij een heuvel over en we kijken uit over een uitmonding van de zee, dit was nog voor de “echte”‘ duinen. Rick voorop en die riep: “Daar zijn ze, o nee het zijn maar eenden..” Nou schat je moet toch wat vaker naar animal planet kijken want dat waren dus wel zeehonden pups!! Een stuk of 3 die aan het spelen waren, ze kwamen boven met hun staart af en toe met kop. Echt zo leuk om te zien. Hier stonden we even en toen gingen we richting de zee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het waaide enorm, we zijn dus goed gezandstraald, botox hebben we niet meer nodig en ook onze tanden zijn weer wit. 😉 Maar men wat was dat waanzinnig gaaf!! We hebben nog nooit zo’n ruige zee meegemaakt! Echt absurd. En het stuivende zand, de wind de imposante rotsen in het water, alleen wij 2 op dat strand maakte het WEER dat we het idee hadden dat we alleen op de wereld waren.. Hier hebben we wat foto’s gemaakt en probeerde het pad terug te volgen, alleen dat was er haast niet meer. Haha. Maar het kwam weer goed hoor..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAM_0544

(Moet je voor de grap eens op afbeeldingen googleen Wharakiki beach) En zoek de verschillen

We moesten weer tegen de duinen op lopen en toen we boven stonden kwam het kind in Rick naar boven. Ready?? Hij pakte me hand en zo rende we door het zand de duinen af.. Haha. Gevalletje je moet erbij zijn.. We liepen het pad weer terug en Rick zag een ander pad dat leidde naar de zeehonden. Vanuit hier hadden we nog beter zicht. En hier hebben we toch wel 15min gestaan. Foto’s en filmpjes gemaakt. (filmpjes krijg ik niet geüpload) Het waren er nu meerdere en ze hadden een vis gevangen en daarmee waren ze aan het spelen. Ook konden we nu betere foto’s maken. Echt zo super leuk om te zien! Echt staan genieten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al met al hebben we ons hier toch weer een uur vermaakt. Ondanks de wind was het wel droog gebleven. Bij de auto aangekomen stonden er 2 paarden. Kon er ook wel weer bij. We reden weer weg en besloten om naar het huisje te rijden. Was toch weer ruim 1,5 uur. Weer door de slingerende heuvels en Rick had nu de “ervaring” om een beetje gas bij te geven, dan is hij het mannetje hoor ;). We reden eerst nog even naar de supermarkt om wat te eten te halen. Warmen wat soep op en een mini pizza. Het is zo fijn in het huisje dat we lekker de avond hebben om te chillen.

Hier in de omgeving word heel veel fruit verbouwd. Dus bij alle boeren staan er ook onbemande kramen waar je dan fruit kan kopen. Geld in een kistje en meenemen wat je wilt. Doen we morgen ochtend even. Ook waar we nu slapen, is een leven dat wij ook wel zien zitten. De eigenaren hebben een groot stuk land waar ze diverse fruit & kruiden soorten doen verbouwen, en een beetje achterin staan dan 3 huisjes. Heb je het toch voor elkaar als je zo rond kan komen. Ook het uitzicht is prachtig. Ja dit was voor ons een hele fijne plek om te verblijven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De plannen voor de komende 1,5 week zijn een beetje gewijzigd. De weersverwachtingen zijn niet zo heel erg prettig. Maar dat is gewoon even afwachten. Gelukkig kunnen we makkelijk annuleren. En we kijken het gewoon per dag. Morgen in ieder geval een rijdag van 450KM met wat stops onderweg. Ons eindpunt is Franz Josef Glacier. Waar we als het weer het toe laat een heli hike willen doen. Maar dat weten we morgen/overmorgen pas.

Een gedachte over “Woeste zee, Zeehonden en Lammetjes

  1. Ik heb op google gekeken en het ziet er ook echt prachtig uit ,net als de foto,s van jullie. Succes met de lange rijdag morgen.(ook de J F Glacier ziet er super uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s