Het dondert en het bliksemt en het regent meters…

Vandaag dus een lange rij dag te gaan.. En daar gingen we zonder verwachtingen in. Alleen juist wanneer je geen verwachtingen heb neemt de dag toch een andere wending. Er is niks ernstigs gebeurd, maar vandaag zijn wij ons er wel bewust van geworden wat de natuur doet. Wat water kan verwoesten, dat de natuur met niemand rekening houd en gewoon zijn eigen gang gaat. Dat ondanks de vele regen, wij weer enorm hebben staan glunderen bij de pancake rotsen. Maar dat ik ook met een spanning in me buik in de auto heb gezeten, en dat Rick daar gelukkig een stuk rustiger in is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanochtend dus op tijd vertrokken, we stopten nog bij een fruit kraam en kochten een zak appels van 1,5 kilo voor €1,20. En ze smaakte ook nog eens. Er hing al een aardige donder wolk en toen we een half uur in de auto zaten begon het te regenen. En dat bleef het eigenlijk doen tot onze eindbestemming. Van miezeren tot heftige regenval met dikke druppels en onweer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We gingen de bergen in, met regen en hoe hoger we kwamen hoe zwaarder de regen op onze auto viel, we reden op een gegeven moment in de wolken zo laag hingen die, of zo hoog zaten wij. 😉 En wanneer we weer daalden nam de regen af en bleef het miezeren. De wegen waar we doorheen reden waren toch weer adembenemend mooi. Ik dacht van te voren dat worden weer saaie wegen maar we hebben ons beide geen moment verveeld.

En zo reden we de eerste 200KM. De regen nam iets af en Rick reed lekker door. Totdat de weg was ondergelopen! Ja serieus. Ook dat hebben we meegemaakt. We reden langs een grote woeste rivier, en het heeft hier zoveel geregend dat die her en der uit zijn oevers is gebroken. Dit was dus een uitmonding. De rivier lag 1KM verder op, dus het was geen kolkend water o.i.d, maar goed we moesten er toch mooi doorheen rijden. Ik vond het reuzen spannend, en Rick? die bleef uiterst kalm en zoals een goede chauffeur dat kan reed hij “gewoon” door dat water, zonder blikken of blozen. Maar spannend was het wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hadden broodjes mee voor onderweg om te gaan picknicken, ja ons dus niet gezien, we kwamen aan in een wat grotere stad en zagen een subway en hebben daar een broodje gegeten. En zo vervolgden we onze weg weer. Het eerste gedeelte was dus vooral door de bergen die overigens goed bebost waren, ook hebben we 10tallen watervallen gezien, van hele grote tot hele kleine, door al dat regen moest dat water ook ergens heen, en veel ondergelopen weilanden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf het midden reden we langs de kust.. en dan zie je ook wel dat de regen zijn voordelen heeft. Rick zette de auto langs de kant en we hebben gewoon staan kijken. Er stonden veel rotsen in de zee en dan zag je die woeste zee tegen de rotsen aan beuken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                          Het enige kleur wat we hebben gezien vandaag.. Staan met bossen in de berm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hadden onderweg nog een stop bij de pancake rotsen. Inderdaad opgestapelde pannenkoeken. Door de natuur worden die rotsen gevormd. En het was toen we het rondje gingen lopen ook nog even droog, en we kwamen voor de rotsen maar die allesoverheersende zee die tegen de rotsen aan sloeg en torenhoog om hoog butste was echt een machtig mooi gezicht!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na al dit natuur geweld moesten we nog een kleine 180KM rijden. Langs de kust door wat stadjes, het weer bleef onveranderd. We hebben al 10tallen One Lane Bridge’s overgereden. Zoals de naam het zegt. Van hele kleintje tot hele grote.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om half 5 kwamen we aan op onze eindbestemming, weer een ruime accommodatie, we hebben nog geen berg gezien, zo dicht zit het hier op dit moment. We liepen meteen naar een operator die de Heli hikes uitvoert. Morgen om half 10 lopen we erheen de tours gaan om 10.15 en 12.45 en op het aller laatste moment word pas besloten of ze omhoog gaan. Dus dat is gewoon afwachten. De weersverwachtingen zijn iets beter als vandaag maar goed dat zien we morgen wel. Mocht het niet door gaan is hier nog genoeg te doen, dus vermaken doen we ons toch wel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s