Dan denk je alles gehad te hebben..

En dan word het toch WEER mooier.. Ja sorry lieve lezers ik kan er niks aan doen, maar ook dit word weer een enthousiast verslag van wat we vandaag weer gezien hebben. Je zou kunnen denken dat ik alles uit me duim zuig of het mooier maak dan dat het is, dat is dus echt niet het geval.. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanochtend was het weer vroeg dag, we ontbeten en gingen op tijd op pad naar onze eindbestemming Te Anau. De wandel hoofdstad van de wereld, althans dat zeggen weer die verrekte informatie boekjes. En aangezien wij wel van wandelen houden, moeten compenseren voor alle extraatjes komt het goed uit dat we hier 2 nachten verblijven. 😉 Het was maar een kleine 3 uurtjes rijden, en ook hier genoten we weer van de schitterende landschappen.

Toen we in de buurt kwamen kregen we alweer een prachtig uitzicht op de bergen! Dit was voor ons dus ff een momentje “het kan dus NOG mooier en groter” Zo enorm groot, dat is dus het fiordland national park. Het onderstaande stukje is vakkundig gekopieerd van Wikipedia.

Het Nationaal park Fiordland is met zijn 12.500 km² het grootste natuurpark in Nieuw-Zeeland. Vanwege de speciale geologie, landschap, flora en fauna is het uitgeroepen tot werelderfgoedgebied. Het park bestaat voornamelijk uit bossen en water, waaronder veertien fjorden een tweetal onbewoonde eilanden (Secretaryeiland en Resolutioneiland) en vijf grote meren: het Te Anaumeer, Manapourimeer, Monowaimeer, Haurokomeer en het Poteriterimeer. De Sutherland Falls in het noordwesten van de Milford Sound horen bij de hoogste watervallen ter wereld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We kwamen hier voornamelijk heen voor de milford sound. Er gaat 1 weg heen van 125km lang en laat nou net die weg al heel de week afgesloten zijn! (ivm lawine, dus niet voor niks) Dus we dachten dat we pech hadden, maar niets bleek minder waar. Vanochtend was op de site te lezen dat de weg weer geopend was. Iets met een engeltje.. Want dat hadden we nou echt super erg gevonden als dat niet door had kunnen gaan. Ze verwachten wel wat vertraging, maar goed daar valt mee te leven.Dus toen we in Te Anau aankwamen in de middag zijn we weer eerst naar het informatie centrum gereden en zo hebben we 2 tickets gekocht voor de cruise in de milford sound, deze cruise duurt 2 uur, en we gaan ook een stukje de zee op. De boot vertrekt om 10.30 dus om 7.30 zitten we in de auto, het schijnt een prachtige weg te zijn om te rijden. Maar daarover morgen meer..

Goed het was nog vroeg en we hadden zin om weer eens een flink stuk te gaan wandelen. We reden naar het visitor centrum voor wat informatie en zo begonnen we even verderop, dus niet in fiordland (dat doen we morgen) aan een prachtig mooie wandeling! Het was een track van 6KM heen en 6Km terug, duur 3 uur. Het begon al weer fijn voor mij, jawel een swingbridge. Vlug er over heen en toen begonnen we aan het sprookjes achtige gebied. Hier op deze track zijn er ook film opnames genomen voor LOTR en wij kunnen wel begrijpen waarom. Het was een redelijk vlak pad met af en toe wat stijgen. Onderweg nog een swingbridge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook zagen we wat het hier de afgelopen weken heeft geregend. Een heel stuk van de oever was naar beneden geslagen. Complete bomen met wortels naar beneden gezakt en terecht gekomen in de rivier. Overigens hadden wij weer prachtig weer. De zon scheen volop en met een graad of 7 was het toch aangenaam. Oke we liepen merendeels door de bossen maar toch. Het pad leidde ons tot een meer. Wat er mooi bij lag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De laatste kilometers werden gemaakt, en tsja wat moet ik hier nu van maken? Ik plaats gewoon wat foto’s. We waren hier dus met zijn 2. En dat was gewoon genieten.  Hier hebben we dus even gezeten, en we vervolgden hetzelfde pad weer terug.

13 14 14 9 086 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een goede 2,5 uur kwamen we weer aan bij de auto, de parkeerplaats was verder leeg, dus ik kroop achter het stuur.. Haha hebben we dat ook weer een keer gedaan. Mooi wat rondjes gereden en toen nam Rick het weer over.. 😉 We reden naar onze accommodatie voor de komende 2 nachten. En wauw!! Ons eigen huisje wat ook echt als een huis aanvoelt. Complete keuken, woon & slaap kamer. Heerlijk!! Dus we reden naar de supermarkt en zo hebben we weer in het huisje gekookt. Spaghetti, vooral niet te moeilijk!  Nu vooral enorm benieuwd naar morgen! Daarover later meer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En even een speciale groet naar ons thuisfront. Onwijs leuk dat jullie zo met ons meeleven! Dank voor de reactie’s zowel hier als via de app en email!! Blijf vooral zo doorgaan!!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s