Voor ons geen Piranha in de Efteling meer..

Bij het verslag Fox Glacier zijn foto’s toegevoegd!!

Na een korte nacht slaap ging de wekker om 7 uur. Vandaag gingen we op pad naar Queenstown! Om 8 uur zaten we weer fris en fruitig in de auto, en fris was het zeker maar ook een helder blauwe lucht en een zon die volop scheen. Het beloofde een prachtige dag te worden. (en dat werd het ook)

Het eerste gedeelte om te rijden was een beetje gewoontjes, vele groene heuvelachtige landschappen die echt vol staan met schapen,lammetjes,koeien en kalfjes. Volgens de boekjes wonen er meer schapen dan inwoners op NZ. En dat geloven wij best. We zijn op het Noordereiland al gestopt met tellen 😉

We reden lekker door, en achter de heuvels na de bochten zaten we dus sprakeloos naast elkaar. Mond wagenwijd open voor ons uit te staren.. Zover als dat we konden kijken naar links en rechts recht voor ons uit hoge besneeuwde bergtoppen. Allerlei vormen. Zo onwijs mooi om te zien! We waren er echt stil van, en zo waren we samen unaniem eens dat het zuidereiland geweldig is, daar waar het noordereiland mooi is. We schoten wat plaatjes en reden weer verder tot een aantal kilometer verderop ons weer een verrassing stond te wachten. Een azuurblauw lake Tekapo. Met weer van die besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Kon zo in een reisgids.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg stopten we in een dorpje voor een koffie, het was inmiddels ook wel weer lunchtijd en zo hebben we hier met 12gr in de zon buiten op een terras zitten lunchen. En het was alles behalve koud. Lekker hoor 🙂

Even verderop hadden ze weer een pracht van een lake verstopt lake Pukaki. En eigenlijk weer hetzelfde euforische gevoel als wat we ook bij het vorige lake hadden. Het blijft gewoon bijzonder mooi. En wij hebben samen best wel wat gezien aan natuur, en alles is even anders en of we nu 10 of 100 watervallen zien of kabbelende beekjes of groene bomen, dat maakt ons niet uit, alles is even speciaal. Maar we zijn het er samen over eens dat Nieuw-Zeeland qua natuur wel erg overtreffend is, en net een stapje verder gaat dan wat wij gewend zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was inmiddels 2 uur en we kwamen aan bij onze cabin voor de komende nacht. Dit is een top10 holiday park en zitten door heel het land verspreid, dit is onze keer en laatste keer dat we hier overnachten. Het ligt op 10min rijden van Queenstown af en dat bevalt ons goed. Aan de desk zat een Nederlandse vrouw, die hier alweer 21 jaar woont. Dus we konden even Hollands kletsen. Ook hoorden we dat de weg nog steeds afgesloten is en dat de weg op zijn vroegst pas maandag open zou gaan. Zijn we in ieder geval niet voor niks omgereden en blij dat we dat gedaan hebben. Verder was het behoorlijk behelpen.

13 14 14 9 065

 

Queenstown is DE stad voor thrillseekers en wij hebben beschaafd meegedaan. Vooral niet te moeilijk. We zijn wezen Jetboaten! De mevrouw had voor ons geboekt en zo konden we om 3.30 mee. Prima. Konden we ons nog even warm aankleden en zo gingen wij op pad. En dat was zo f*cking waanzinnig gaaf!!! We waren met 8 personen, en allemaal krijg je een regenjas aan en een zwemvest. We zagen eruit als 2 corky’s maar goed we hadden het warm en bleven droog. We namen plaats in de jetboat en na een korte instructie kon de rit gaan beginnen. Eerst even een oefen rondje, even lachen naar de fotograaf en toen waren we klaar om de canyon in te sjezen. En dat ging met een snelheid van 65/70KM per uur, top is 85. Maar goed de driver moest slalommen door de canyon, en jezus dat is een vak apart, we dachten beide we knallen tegen de muren op. We hebben zitten lachen en gillen, het was echt zo super vet. Wanneer de driver zijn hand omhoog deed en draaide, draaide de boot 360gr. Met als gevolg dat je zeiknat werd. Haha. De tocht was totaal 14 km. En met veel bochtenwerk, vlak langs de muren af, spinnen en informatie was het echt de moeite waard! En hebben genoten als 2 kleine kinderen. Dus je snapt wel dat de piranha in de Efteling voort een beetje in het niet valt 😉 De jetboat word deels vooruit geduwd door 1000L water per seconden, de jetboat heeft maar 4cm nodig om vooruit te komen. De driver krijgt een opleiding van 2 maanden en moet dan elke dag de route varen.

Na een ritje van 25 min gingen we naar het winkeltje en we zijn overstag gegaan voor het foto & film pakket. Dus alles staat vast, en is toch leuk om thuis te laten zien en later eens op terug te kijken.

13 14 14 9 067 13 14 14 9 069

We liepen weer terug naar onze cabin kleedde ons om en pakten de auto naar downtown Queenstown, waar we heel culinair de beste burgers in town hebben gegeten, en ik kan zelfs zeggen de beste burgers ooit!! Super klein zaakje maar de mensen staan buiten in de rij te wachten. En dat is niet overdreven. Het leek op een hamburger van thuis, die je ooit zelf maakt als een creatieve bui heb. We sloten af met een bak koffie bij de Starbucks, bekeken het aanbod aan activiteiten en ik heb staan twijfelen voor een skydive maar ik heb besloten om het niet te doen. Ik schijt al in me broek als ik een swingbridge over moet, Rick zijn hand word blauw geknepen met het opstijgen van een vliegtuig. Dus na 2 weken wikken en wegen doe ik dat toch maar niet. Haha. Bij het huisje aangekomen heb ik er een was in gedaan en nu beetje rustig aan. Morgen op pad naar Te Anau waar we de milford sound excursie willen doen, maar de weg erheen is al een week gesloten ivm sneeuw. Dus ook dat is afwachten. En anders is er genoeg te doen in de buurt. Vermaken doen we ons toch wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 gedachten over “Voor ons geen Piranha in de Efteling meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s