Een reisdag met bezienswaardigheden.

Vanochtend lieten wij het prachtige berglandschap achter ons, en vervolgden onze weg zuidwaarts. We hadden de aankomende 2 nachten niks geboekt staan. Ik wou graag de zuidkust bekijken (en Rick vind dat prima) dus zo eindigden we vanavond in Dunedin. Dit had ik ook verwacht, dus gisteren al even online gekeken naar motels en ik had het best western genoteerd, en daar slapen we nu ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We vertrokken om 9 uur uit Te Anau en besloten om de scenic route te nemen. Het maakt hier eigenlijk niks uit welke weg je neemt, je mag overal 100. Of het nou op de snelweg is, in de bergen en heuvels of op verlaten landwegen. Verlaten was de weg vandaag wel. Uren rijden en haast geen auto’s tegen komen. Door dorpjes heen rijden die er verlaten uit zien, waar veel te koop borden in de tuin staan. Maar ondanks dat het en reisdag was hebben we ons weer prima vermaakt, en mooie dingen gezien.

Onze eerste stop was Bluff. Dit is het aller zuidelijkste puntje, vanaf dit punt is het “maar” 4810KM naar de zuidpool, ik denk niet dat wij ooit dichter bij komen. Haha. Ook was het “maar” 18958KM naar Londen. Wat zitten we toch ver van huis, en soms hebben we het idee dat we in Engeland zitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook konden we in Bluff naar een look out rijden, we hadden een mooi overzicht over de zee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We vervolgden onze weg weer. Door het groene heuvel achtige landschap met weer ontelbaar veel lammetjes en schapen. Blijft zo leuk om te zien! Onze volgende stop was waipapa point, hier stond een vuurtoren. Ook was er kans om sealions & seals te zien. Op de plek waar ze moesten liggen lagen ze niet, dus wij liepen maar gewoon naar de vuurtoren maakten wat foto’s, ik keek naar links. RICK DAAR LIGGEN ZE!!!! Helemaal hysterische naar beneden en op een veilige afstand staan kijken en foto’s gemaakt. Er waren 2 sealions en 2 seals. We denken man en vrouwtje. Het ene paar lag lekker te snurken, het andere paar was aan het bekvechten. Haha. En stinken!! Was weer een leuke verrassing!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondertussen hadden we het een beetje gehad en besloten om koers te maken naar Dunedin. En hier kwamen we rond 5 uur aan. De BW naar binnen gelopen en ze hadden nog kamers over. We reden naar de pizza hut en namen 2 pizza’s mee voor op de kamer.

Morgen rijden we weer landinwaarts. We gaan naar Wanaka. (google) Hier kwamen we langs toen we naar Queenstown reden, maar door de omleiding en het geen wat we in QT wouden doen hadden we dat links laten liggen. Nu hadden we 2 dagen over dus rijden we daar morgen heen. Is een klein stukje rijden, kunnen we nog wat wandelen. Accommodatie is net geboekt.

Wist je dat:

 • We nog geen 50KM rechtdoor hebben kunnen rijden?
 • Het hier dus heel veel bochten werk is?
 • Rick hier geen moeite mee heeft, maar hij moet wel opletten?
 • We op het zuidereiland al 3000KM hebben gereden.
 • Dat idee absoluut niet hebben.
 • We beide nog af toe verkeerd instappen?
 • Rick bij een kruising nog steeds zegt: Links blijven.
 • Rick: King Fischer lekker bier is.
 • Wij hier lekkere koffie drinken?
 • We een kopje koffie krijgen en zelf de sterkte kunnen bepalen, met een kannetje heet water?
 • Dat onze honden ons totaal niet missen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s