Hooker Valley Track

En nee nou niet meteen aan hele vieze dingen denken, het is nu echt niet zo dat er een rij hookers stond opgesteld in rijen van 3. 😉 Daarover later meer!

Zo na een goede nachtrust en vanmorgen lekker rustig aan gedaan was ik weer rise & shining! Om 10 uur verlieten we Wanaka op weg naar Mt Cook village, hier hebben we 2 nachten een motel. De weg erheen hadden we al een stukje gereden ivm de omleiding, en zo kwamen we weer bij een restaurantje terecht waar we afgelopen zaterdag hebben zitten lunchen, dus we besloten om dat gewoon weer te doen. Na de lunch hebben we 2 vervangende huisdieren gevonden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook kwamen we onderweg nog langs een stuwkanaal. Mooi blauw water. Dit is voor de elektriciteit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegen 1 uur waren we in Mt Cook village, en tsja village is een erg groot woord voor wat er hier staat. We reden naar het visitor center en daar hingen al weersverwachtingen voor de aankomende dagen, met regen. We wilden morgen de track lopen, maar die hebben we dus vandaag gedaan.

In de folder stond: 80m stijgen over 5KM, nou dat moet te doen zijn, aangezien de Key summit 919 stijgen over 2,5KM was. En het was geen stijgende track maar toch wel pittig. Ten eerste 3 HUGE swingbridge’s. De grootste die we hebben gezien. En het pad ging over losliggende stenen, dus constant opletten. Maar goed te doen. Het weer was wisselvallig. Beetje miezer, af en toe de zon. En fris. We begonnen aan de track en achter ons stonden bergen, en opeens hoorde ik gedonder, viel er een lading sneeuw naar beneden. Mooi om te zien! Helaas geen camera bij de hand. We vervolgden de weg met goed opletten en inderdaad 3 hangbruggen. Ging allemaal goed. Aan het einde van de track lag dan de hooker glacier. De glacier lag in de mist, beetje jammer, maar de weg ernaartoe was heel leuk om te lopen. We namen even een pauze en zo liepen we de wandeling weer terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We gingen naar ons motel, checkte in. En we hebben een ontzettend mooie kamer. Heel nieuwe en modern. Keuken erin. Dus wij vroegen aan de meneer, waar is hier de supermarkt.. Euh ja die is er niet. In een ander hotel was wel een winkeltje maar niks vers. Hmm bummer. Verder waren er 3 restaurants. Wij een kijkje gaan nemen bij de supermarkt, en inderdaad dat was niks. Toen zijn we langs gereden bij de restaurants en daar schrokken wij behoorlijk van. Pizza 30dollar, hamburger 30dollar. Ontbijt 25dollar. Wij zijn absoluut niet gierig, maar wel bewust, en we rekende even gauw uit, 2 ontbijtjes,1 lunch en 2x diner. Men daar hadden we op leeggelopen. En misschien beetje naïef van mij, maar bij village denk ik toch aan minstens een kleine supermarkt. Onze voorraad was verder ook zo goed als op. Dus Rick hakte meteen de knoop door, pakte de kaart erbij en keek naar een dorp in de buurt. Dat was Twizel 55KM verderop, dus je voelt m al aankomen. Wij reden naar dat dorp en hebben voor 2 dagen boodschappen gehaald. Haha. We geven de centen liever op Frans Polynesië uit aan een leuke excursie.

We hebben lekker gekookt, spaghetti, de was staat aan en we hebben een spa bad. Dus relaxter kan niet. Morgen hebben we wel wat wandelingen op het programma staan maar we zetten geen wekker. We zien het morgen wel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overigens de weg die gesloten is, waardoor wij om moesten rijden is nog steeds dicht tot 20 september. Nu dachten wij toen al, je zal er maar gereden hebben en dat overkomt je ineens. Staat hier gisteren het nieuws op, zijn er 2 Canadezen toeristen daar waarschijnlijk omgekomen. De camper was gevonden, was niet meer van over en de benzinetank 50 KM verderop. Na 8 dagen zijn ze er pas achter gekomen. Wij hebben dan niet op die weg gereden maar wel vergelijkbaar, en al die regen die is gevallen en hoe woest de rivieren zijn. Brr de rillingen lopen over me rug.. Sta je dan toch meer bij stil..

Een gedachte over “Hooker Valley Track

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s