Christchurch, wat er van over is.

Kan iemand ons misschien vertellen waar de afgelopen 3 weken zijn gebleven?? In een vloek en een zucht waren ze gewoon voorbij. En dat besefte we ons vanmorgen bij het opstaan. Al een klein beetje de koffers herpakt en zo reden we de laatste kilometers naar Christchurch. Een weg die we al eerder hadden gereden i.v.m. de omleiding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al snel lagen de hoge bergen achter ons en reden we weer door de groene heuvels met al dat leuke vee. We stopten onderweg in Ashburton voor een snelle lekkere hap bij de burger king. De weg die we erna reden deed ons denken aan Nederland. Vlak, groen en regenachtig. Precies ons humeur voor vandaag. Haha. Nee we hebben nog een weekje zon, maar Nieuw-Zeeland is ons super goed bevallen en we vinden het beide erg jammer dat we alweer gaan.

Ín de middag kwamen we aan in Christchurch we checkte in ons oubollige motel. (niet zelf geboekt) en we liepen naar de stad. We zaten er 20min lopen vanaf, en hoe verder we kwamen hoe stiller wij werden. Het is nog net geen spookstad maar alles staat zo’n beetje in de steigers. Of is gewoon gesloten. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de aardbeving uit 2011. Wat nog duidelijk zichtbaar was. Het was zo vreemd om hier rond te lopen met je fotocamera en foto’s te maken. Complete motels, hoge bedrijfsgebouwen een informatie centrum, beschadigd/onbewoond. En natuurlijk de kathedraal. Ik plaats foto’s van de huidige kathedraal, moet je zelf op google zoeken naar de kathedraal van voor de aardbeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik praat nu over hartje centrum, die is het ergst getroffen door de aardbeving. Het “winkel” gedeelte was ook weer in aanbouw. En om heel eerlijk te zijn dat zag er gezellig uit. Een klein straatje en dan koffie zaakjes, 1 mans zaakjes een warenhuis, souvenirshop. En dat allemaal in zee containers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In ieder geval wij waren onder de indruk van hetgeen wat we gezien hadden. Je hoort het op het nieuws. Maar als je het met eigen ogen ziet. Je staat weer met beide benen op de grond. We hebben nog lekker koffie gedronken, nog wat souvenirtjes gekocht, en zo liepen we weer terug naar het motel.

Het was intussen tijd om wat te gaan eten, en ze hebben hier een Denny’s. (een Amerikaans concept) hier hadden we ook in Auckland gegeten, en vandaag was het een beetje een tegenvaller. Haha. Kan ook gebeuren. We reden nog even langs de supermarkt en nu weer op de kamer.

Beetje internetten, tv kijken, boek lezen en de koffers inpakken. Morgen om 10.10 vertrekken wij naar Auckland (vliegtuig) en vanuit daar vliegen we door naar Tahiti. 5 dagen zon, zee en strand.

3 gedachten over “Christchurch, wat er van over is.

  1. Een goed reis naar Tahiti, en geniet van een heerlijke week in de zon , lekker niets doen en nagenieten van alle mooie dingen die jullie gezien hebben !! Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s