Het was een Geweldige Reis!!

Zit je dan achter je laptop. Terugdenkend aan de afgelopen maand, en toch alweer veel “O ja” momentjes. Want wat hebben we veel gezien, gewandeld, autogereden, gevlogen, gevaren en met stip op 1 GENOTEN.

Zonder verwachtingen gingen wij deze reis tegemoet, we hadden van te voren zelfs een beetje twijfels of NZ ons wel zou bevallen, we waren zó gewend aan Amerika, maar zoals ook wel te lezen is geweest is het alles behalve tegengevallen. Wat een geweldig land.

We begonnen onze reis op het noordereiland, hier hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met het links rijden en de mooie natuur. De eerste dagen waren groen, heuvelachtig en baaien. Midden van de week hadden we de prachtige geisers en modderbronnen. En we sloten hier af in waanzinnig mooie Tongariro NP. En zo zakten wij af naar de hoofdstad van NZ Wellington. En ondanks dat wij geen stadsmensen zijn is dit ons goed bevallen. Het noordereiland was dus veel variatie. Hier hebben wij dus ook mooie wandelingen gemaakt, we zijn van alles tegen gekomen dichtbegroeide bossen, mangroves en in de sneeuw.

Na een week verlieten we het eiland en maakten wij de overtocht naar het zuidereiland. En dat was thuiskomen. Het noordereiland is mooi, maar na 2 weken op het zuidereiland kunnen wij beide zeggen dat het zuidereiland waanzinnig is! Wat hebben wij hier genoten. Hier kwamen wij erachter wat de natuur doet. Wat het veroorzaakt, hoe prachtig het is, hoe door de regen bepaalde rotsformaties tot leven komen. De prachtig blauwe meren en witte stranden in het Abel tasman NP. Om vervolgens weer naar de alpen af te zakken met hele mooie gletsjers en immens grote bergketens. Het Fiordland NP waar we wel een hele week hadden kunnen doorbrengen, wat waren wij daarvan onder de indruk. Het toeristische Queenstown waar we zijn wezen jetboaten, en dat was zó gaaf. Verschillende lake’s zijn we tegen gekomen, we hebben pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen en diverse soorten vogels gezien, waaronder de Kea, en helaas geen kiwi. Het was dus genieten met een de hoofdletter G.

Ook hebben wij veel gewandeld. Het viel ons al snel op dat de afstanden niet in KM zijn aangegeven maar in de tijdsduur. Ja en wij weten nu wel waarom. Op het noordereiland was het redelijk vlak om te lopen maar op zuidereiland hebben we alleen maar geklommen. Ooit vervloekte wij het, maar als je dan je “doel” had bereikt maakte het allemaal niets meer uit. De mooiste wandeling vonden wij beide de key summit in de Milford sound. Maar ook de verschillende gletjser wandelingen vielen goed in de smaak. Tussen de hoge bergen doorlopen en je heel klein voelen.

We hadden op beide eilanden alles zelf geboekt qua accommodaties en ook al vast gelegd. Alles wat we geboekt hadden is ons uitstekend bevallen, in elk huisje zat wel een keukentje, konden we ook een keer zelf wat koken. Overal koffie en thee faciliteiten en het was allemaal ruim opgezet en schoon en we hadden heated blankets waar we vaak dankbaar gebruik van maakten, want in de avonden en ochtenden was het wel koud.  De 2 fijnste waren toch in het Abel tasman np en Te anau. Allebei zelfstandige ondernemers met op hun terrein 2/3 huisjes wat dus ook heel huiselijk aanvoelden.

Qua eten, was het veel pizza & hamburger, de ene keer naar een Macdonald maar ook veel in een restaurant waar alles lekker vers werd bereid. Ontbijt zorgde we zelf voor, broodjes, yoghurt met muesli of een lekker gebakken ei. Ook hebben we de plaatselijke supermarkten goed gesponsord door veel koekjes, snoepjes en chips in te slaan. Haha. Maar ook appels en mueslirepen, bier water en cola. En ik heb zelfs 3x spaghetti gemaakt wat ons goed smaakte.

Het vervoer over de hele wereld en op NZ is ook allemaal goed gegaan, het autorijden vond Rick wel eens lastig, zeker in het begin maar dat heeft hij uitstekend gedaan, en ik ben super blij dat Rick alles alleen heeft gereden, want zonder rijbewijs kom je niet ver. Gelukkig vind Rick autorijden geen straf en is dat voor hem ook genieten, toen hij eenmaal gewend was met het bochten werk dacht ie ooit dat ie Michael Schumacher himself was. 😉

We hebben in totaal 7 vluchten gehad uitgevoerd door 3 maatschappijen. KLM, Air New Zealand en Air Tahiti NUI. Dus wij vinden dat wij wel een mening  mogen geven over de KLM, dit was voor ons in ieder geval de laatste keer dat wij met de KLM hebben gevlogen(zo’n grote afstand). Een vlucht naar Shanghai waar we ruim 10 uur opgevouwen hebben gezeten. En geloof mij dat is lang. Het was dus ook een verademing toen wij met ANZ doorvlogen naar Auckland. Air Tahiti was ook een hele fijne maatschappij met weer genoeg beenruimte en dat is toch wel erg belangrijk. Verder was vooral toen we naar het oosten vlogen het eten gewoon echt niet lekker, maar goed dit zijn allemaal kleine dingetjes die onze reis zeker niet verpest hebben. Maar toch een ervaring rijker.

We zijn dus in totaal 3 weken in NZ geweest, we hebben ontzettend veel gezien en echt alles uit de dag gehaald, s’morgens stonden we half 7/8 op om pas in de avond weer op de kamer te komen, het was een intensieve reis, je weet we komen niet elk jaar terug dus alles eruit halen wat erin zit. En dat is aardig gelukt, we hebben prima weer gehad veel beter als van te voren verwacht. In de ochtenden was het koud, maar in de loop van de dag hadden we gemiddeld een temperatuur van 15gr. En als de zon scheen was het heerlijk warm en konden we op een terras koffie drinken. Als we regen hadden, hadden wij er geen “last” van. Wij vonden het beide ook erg fijn dat we in het laagseizoen zijn geweest, het was op toeristische punten gewoon rustig, geen bussen vol met chinezen of andere toeristen, op wandelpaden lopen en het gevoel hebben dat je alleen op de wereld bent.

En dan hebben we nog een aantal dagen Frans Polynesie. Absoluut niet te vergelijken met NZ maar dat was ook een hele gave en bijzondere trip. Een trip die wij (denk ik) 1x in ons leven maken, of heel misschien ooit nog eens in de toekomst als we gepensioneerd zijn ofzo. Haha. Een unieke belevenis, een eiland waar je vanuit Nederland niet “even” heen vliegt. Ons resort heel klein opgezet, we hadden genoeg privacy, vriendelijke mensen we voelden ons echt bijzonder, heerlijk gegeten, gesnorkeld en rustig aan gedaan. Onze dag excursie was er 1 die vooral Rick niet snel zal vergeten. Hij heeft gewoon met haaien gezwommen. En ik keek veilig toe 😉

Eindconclusie? Ja dat is geloof ik wel duidelijk. Haha. Dit was voor ons de mooiste en bijzonderste reis van ons leven. Once in a lifetime, keihard gespaard veel voor gelaten maar het was het dubbel en dwars waard en we zouden het zo weer doen!!

Ik wil IEDEREEN die ons gevolgd heeft onwijs bedanken, jullie maakten het dat ik s ‘avonds achter de laptop kroop om er weer verslag uit te persen, dit heb ik met heel veel plezier gedaan, de reacties op mijn blog vonden wij zeer leuk om te horen en te lezen. Via hier en de social media. Bedankt!

Wist je dat:

 • Wij 7x in de lucht gehangen hebben?
 • Met een totaal aan 38.908 gevlogen kilometers.
 • Een rondje om de wereld dus.
 • Amsterdam-Shanghai-Auckland-Christchurch-Auckland-Tahiti-Los Angeles-Londen-Amsterdam.
 • Wij in totaal 5700KM auto hebben gereden.
 • Dat dit niet zo aan voelden, omdat er steeds weer wat te zien was.
 • Wij 6x op het water hebben gezeten, ferry ,watertaxi, catamaran en een jetboat
 • Er 3850 foto’s zijn gemaakt?
 • Wij dit hebben  terug kunnen brengen tot 1000
 • Wat nog best veel is, Haha.
 • Wij 120KM gewandeld hebben.
 • De site 3x zoveel bezoekers had als afgelopen jaar?
 • Topdagen met 125 bezoekers.
 • Vind ik toch best veel en heel erg leuk!
 • Ik nu niks meer weet toe te voegen en dit dus echt het einde is van de NZ blog en onze prachtige reis!

5 gedachten over “Het was een Geweldige Reis!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s