Weekend Newcastle(United) November 2014

Wat geef je aan een man cadeau die dé leeftijd van 30 passeert, en enorme voetbalgek is? De club die hij lief heeft laten we maar even buiten beschouwing, 😉 Een voetbalwedstrijd van de buitenlandse competitie leek mij wel wat, of Rick er ook zo over dacht daar zou ik pas achter komen zodra ik het cadeau gegeven had. Afijn het cadeau werd in juli gekocht en in augustus gegeven, de reactie was enthousiast, nu nog even de dagen aftellen tot we konden gaan. En afgelopen weekend (31-10) was het dan zover. Wij gingen samen op mini cruise naar Newcastle.

IMG_4276

Ik had een 4 daags arrangement geboekt, dit was 2 overnachtingen op de boot en 1 overnachting in Newcastle zelf, dit was inclusief 2 voetbaltickets voor de wedstrijd Newcastle-Liverpool, ik heb zelf de ballen verstand van voetbal maar Liverpool kwam mij bekend voor, en ik wou wel een fatsoenlijke wedstrijd cadeau geven, je word maar 1x 30.

IMG_4270

We vetrokken vrijdagmiddag vanuit IJmuiden, van te voren kreeg ik van de rederij al een email dat het erg druk zou worden en vandaar de incheck tijd vervroegd zou worden, om half 2 waren wij in IJmuiden, dumpte onze auto op een grasveldje, checkte in voor de boot en liepen nog een stuk terug om ergens een late lunch te eten, dit was overigens in het zonnetje! Vers gebakken kibbeling, beter kan een weekendje niet beginnen.

IMG_4272

Rond een uur of 3 waren wij dan ook daadwerkelijk op de boot, en hadden we onze mega hut gezien… Als je geen claustrofobie heb dan krijg je dat vanzelf, het was prima om een nacht te verblijven maar ook niet langer. We zetten er onze koffers neer en begonnen een rondje te lopen over de boot, die van alle gemakken was voorzien, restaurants, casino(tje), taxfree shop en cafetaria. Had ik trouwens al vermeld dat er de verhouding mannen en vrouwen 95/5 was? Ja een echte voetbalcruise. We dwaalden nog wat rond, hebben nog wat gedronken en om half 7 konden we aanschuiven aan het buffet dat ik van te voren had geboekt. En aanschuiven konden we, de tering wat een rij! Maar toen we die overwonnen hadden konden we beide zeggen dat het erg lekker eten was. Er stond echt van alles, van buitenlandse kaasjes, spaanse tapas, salades, warme gerechten en een toetjesbuffet, meer dan prima geregeld.

IMG_4279

IMG_4283

Na het eten en een rondje door de taxfree shop gingen we terug naar onze bezemkast, en daar kwam de grootste ergernis, dat je letterlijk alles kon horen, en er waren niet veel stelletjes op de boot maar net dat ene stelletje wat er wel was zat in de kamer naast ons, en die hebben zich niet stil kunnen houden, dat ging heel de nacht door. Dus geen last van het bewegende water op zee, maar van 2 krikkende hijgende en puffende konijnen, waarvan het bed vast zat aan dezelfde muur als die van ons. Hij was fijn!

IMG_4287 IMG_4291 IMG_4294 IMG_4296

Zaterdagochtend hadden we een prima ontbijtbuffet op de boot en nadat de tassen in waren gepakt meerden wij om 09:00 Engelse tijd aan. Prima tijd, heb je nog wat aan je dag en ben je op tijd bij de wedstrijd van 12:45. Alleen 1 klein dingetje gooiden wat roet in het eten, namelijk het feit dat er 1200 passagiers door 1 uitgang moeten, over een loopbrug en door de douane, die uitgerekend vandaag verscherpte controles uitvoerden. Dus na ruim 1,5 uur waren wij eindelijk van die verrekte boot af! Toen moesten we nog met een bus naar de stad zelf, iedereen zat een beetje op heten kolen, je wilt natuurlijk ook nog je bagage droppen en überhaupt het hotel vinden. Uiteindelijk viel het allemaal mee, en waren we rond half 12 onze koffers kwijt.

Wat meteen opviel was dat Newcastle een stad is maar heel compact, echt alles op loopafstand, ons hotel lag aan dezelfde straat als het St James Park. En zo begon ons Engels voetbal avontuur, we aten een broodje bij 1 van de stalletjes en gingen rond 12 uur het stadion dan eindelijk in. De sfeer rondom het stadion was heel gemoedelijk. Rick begon al aan het bier, (wat overigens niet mee het stadion in mocht, kwam ik achter toen ik in de 40ste minuut drinken ging halen) nadat zijn bier op was zochten we onze plaatsen op. Heel erg prima! Het stadion was nagenoeg leeg, en we dachten beide dat het niet uitverkocht zou zijn, 12.40 stroomde heel dat stadion vol en was het 52.800 bezoekers uitverkocht.

IMG_4305 IMG_4308 IMG_4314 IMG_4315 IMG_4322 IMG_4331

Ik ben niet zo’n voetbalfanaat, weleens naar een wedstrijd geweest, maar dat is absoluut niet te vergelijken met wat ik nu meegemaakt heb, wat een sfeer, wat een gezang en gejoel, wat een aanmoediging van de supporters ook al deed de thuisclub alleen maar een goede pass geven. De wedstrijd op zich was niet bijster goed zeker de eerste helft niet, maar dat werd in tweede helft goed gemaakt, doordat Newcastle de 1-0 maakte! Juichen als een malle, de 90 minuten waren dan ook zo voorbij, een onwijs leuke ervaring! En Rick deelde deze mening, zeker met wat pints achter zijn kiezen. 🙂

Het was ondertussen iets voor 3e en we besloten om de stad meteen in te gaan, er moest wat gewinkeld worden! We liepen diverse winkels af, waaronder de Primark, toch een fijne schone en nette winkel, een heel verschil met de Eindhoven locatie. We dronken een koffie bij de Starbucks, liepen nog wat rond, en besloten om terug te gaan naar het hotel, even inchecken, opfrissen en ff relaxen. Savonds zochten we wat te eten op, het werd een hamburger, een leuke hippe tent, die bekend staat om verse huisgemaakte producten, het smaakte prima. Na dit culinaire avontuur gingen we weer terug naar ons hotel, waar ik het niet heel laat heb zien worden.. Ik viel als een blok in slaap.

IMG_4339

Zondag ochtend op tijd wakker, dat heb je als je op tijd slaapt, 😉 En we maakten gebruik van het ontbijt, echt een engels ontbijt, eieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus en verse croissant, ik nam lekker wat yoghurt en croissant. Terug op de kamer nog wat gelezen en de koffer ingepakt, uitgecheckt en de koffers daar gelaten, en zo gingen we weer het centrum in. Weer naar de Starbucks, zeer vervelend, en even later pakten wij de bus naar een shoppingmall net iets buiten Newcastle. En jeetje wij hebben aardig wat malls gezien, maar deze spande wel echt de kroon, was niet normaal zo groot! Paar uurtjes vermaakt, wat geshopt en na de middag gingen we weer terug naar het centrum. Hier nog wat rond gesjokt/geshopt en om half 3 ging de eerste bus weer naar de cruise opstap plaats. Wat overigens opviel en waar we beiden erg vrolijk van werden was dat alles al met kerst versierd was!! Niks geen duffe sinterklaas, maar kerstbomen, sterren, sleeën, en verlichting! Love it!

IMG_4340 IMG_4341 IMG_4347 IMG_4348 IMG_4350

Nu weer naar de boot, en eigenlijk hetzelfde ritueel als op de heen reis, we hadden een iets andere boot, wat minder mensen, een lekker buffet en geen overenthousiast stelletje naast ons. Savonds nog wat gedronken in het entertainment gedeelte  met live muziek, nog wat gekocht in de taxfree shop en wat later onze hut opgezocht. Deze rit was het water wel iets heftiger, je voelde de boot goed op en neer gaan, ook tijdens het slapen, af en toe flink door het bedje gerold.

IMG_4354 IMG_4360

Smorgens weer lekker ontbeten, en om 09:30 kwamen we aan in IJmuiden, en ook hier weer hetzelfde wachtritueel, ruim een uur over gedaan. Maar goed dat mag de pret niet drukken.

Eindconclusie?

Ik spreek namens ons beide als ik zeg dat we genoten hebben, ontzettend gelachen om elkaar en met elkaar, de Engelsen zijn ontzettend vriendelijk, de voetbalwedstrijd was echt een leuke ervaring, het shoppen was goed geslaagd, we hadden prachtig weer, en hadden echt het gevoel dat we op vakantie waren. Ook is duidelijk geworden, niet dat we er ooit aan gedacht hebben, wij zullen niet snel op een cruise vakantie gaan. Maar zo voor die paar dagen was het echt leuk om een keer mee te maken!

 

IMG_4365

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s