Klimmen en klauteren in Red Rock Canyon

Vandaag geen foto’s van mijn ontbijt of lunch, vandaag ontbeten wij met een lekker bakje yoghurt en een koffie op de kamer (voordeel van een cheap ass motel, je hebt koffie faciliteiten op de kamer) We waren vroeg op en we hadden gisteren al besloten om vandaag de strip te verlaten en naar het Red Rock NP te gaan. (afkorting RR)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg (het klinkt alsof we super ver moesten rijden maar dat was maar een half uurtje) stopten we nog even bij een walmart we zijn immers ervaren wandelaars in deze parken en zo haalden we wat proviand voor de helse hike die we tegemoet gingen. Een lekker belegd broodje waar je met 4 personen van kan eten en water veel water. We dronken nog een lekkere Starbucks en zo gingen we vol goede moed op pad.

Na een half uurtje rijden arriveerden we bij het visitor center van RR. En jeetje het was nog geen 11 uur en het was mega druk, druk in de zin van in de rij moeten wachten om langs het betaal hokje te kunnen. Wachten op een parkeerplek, en bij de trail head geen parkeerplek kunnen vinden zo druk. We namen nog een kijkje in het VC en gingen op pad naar de trailhead, de popuaire Calico tanks wandeling, als je kort de tijd heb is dit een mooie wandeling om van alles wat te zien. 4KM en een enkele reis. Met een uitzicht over de stad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals gezegd het was er idd druk, ook qua parkeren. Ik stopte mijn rugtas vol met water, mueslibar en zonnebrand camera mee en gaan. En die zonnebrand hebben we snel uit de tas gehaald, de zon brandde behoorlijk dus ons goed ingesmeerd en begonnen.

Het begin was easy peasy maar dan.. Dan word het flink klimmen en klauteren om op het wandelpad te blijven, als het ware loop je door een soort van canyon niet heel smal maar ze hebben er geen roltrap aangelegd zeg maar. Stukken waar je echt op moest letten waar je je voet zette, waar je even wachtte totdat iemand je voor ging om te kijken hoe dat moet, elkaar helpen om ergens boven op te komen, en ondertussen de camera gebruiken om foto’s te maken, want jeetje wat een prachtige omgeving! Het was zo genieten!! De zon die scheen, bijna geen wolkje aan de lucht en doen wat je het leukste vind, hiken door een prachtgebied.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa een uurtje (2,2 km we hadden de app aan) kwamen we op het eind punt. En we hadden een plekje in de schaduw opgezocht om even bij te komen, met (als je heel goed keek) uitzicht op de strip. Na hier even gezeten te hebben gingen we weer dezelfde weg terug, gek genoeg ging dit een stuk makkelijker.. Voor mij was het in ieder geval weer grensverleggend. De kunst is om niet na te denken en gewoon door stappen en niet na gaan denken over wat er kan gebeuren 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een goed uurtje waren we terug bij de auto waar we ons broodje aten en de rest van de scenic drive reden, we zijn overal langs af gereden, de zon die brandde en de toch wel intensieve klim maakte dat we gaar waren. En zo reden we weer rustig richting ons hotel.

Mocht je een week in vegas zijn, dan is dit zeker de moeite waard om een halve dag door te brengen, probeer een wandeling in te plannen, vanaf de weg zie je niet wat je ziet als je er midden in staat. Wij waren behoorlijk enthousiast en hebben absoluut geen spijt dat we hier een dag heen zijn gegaan.

Nu op de kamer was goed zichtbaar dat ondanks het goede smeren mijn snoet goed verkleurd is. Toch lekker in Maart een kleurtje op je gezicht.

We besloten onze vakantie in stijl af te sluiten en hoe kan het ook ander naar een buffet te gaan, we kozen na lang wikken en wegen voor het Bacchanal buffet in het caesars palace. Een (ver)nieuw(d) buffet wat het beste van vegas moet zijn. We hadden ons geregistreerd en konden een uur later terug komen, ondertussen nog ergens een drankje gedaan en na een uur konden we aansluiten in de rij om een klein half uurtje te moeten wachten, ja een goede reputatie is het halve werk. Ondanks dat we hebben moeten wachten was het in de ruimte goed verdeeld en had je geen last van de drukte. Het buffet is bijzonder groot en alles wat je kan wensen is er zo’n beetje. Chinees, Thais, Mexicaans, Amerikaans, Italiaans, verse sushi heel veel vis en natuurlijk dessert. We hebben gepakt wat we lekker vonden en hebben goed gegeten.

Las vegas Bach 009 Las vegas Bach 014 Las vegas Bach 013 Las vegas Bach 015 Las vegas Bach 016

Hierna liepen we nog door het casino en een stukje over de strip even de geur en de sfeer opsnuiven en goed in ons geheugen prenten want dit was alweer de laatste avond van onze o zo fijne vakantie, met een waardige dag afsluiter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s