Voorzorgsmaatregelen treffen en Disney Springs

En zo stonden wij na een kort nachtje rond 5 uur in de ochtend bij de walmart, na alle berichtgeving online verwachten wij het ergste maar dat viel gelukkig nog mee. We liepen een rondje door de enorm grote winkel en zo haalden we genoeg te eten en drinken om zeker een dag of 5 uit te kunnen zingen, veelal waar geen elektra voor nodig is, want de kans is aanwezig dat dat gaat gebeuren, water stond niet in de schappen maar we vonden bij een “to go” punt flesjes water, we namen er maar gelijk 10 mee, beter iets dan niets. Voor Pepijn kochten wij een trein vond ie fijn (snap je m 🙂 ) Na het afrekenen pinde we meteen een cash bedrag voor als we de creditcard niet kunnen gebruiken.

 

Het was inmiddels half 7 in de ochtend en Pepijn werd moe, dus na een boterham lekker naar bed, wij gingen ook even liggen en rommelden wat in het huisje. Na 1,5 uur werd Pepijn wakker en zo besloten wij om naar de Ihop te rijden, het was immers mooi weer en de verwachting is dat we de komende 2 dagen zeker binnen gaan zitten, dus we maken er maar wat van vandaag. Na de Ihop stopten we bij de publix een grote supermarkt voor kaarsen, batterijen en iets te eten voor vanavond, alle winkels en restaurants zouden rond de middag al gaan sluiten, bij het afrekenen zagen we grote pallets met gallons water. Je mocht 4 gallon meenemen en zo laadde wij onze kar in en hebben we genoeg water tot onze beschikking.

DSC_0078DSC_0080

DSC_0082

Vooraanzicht appartement

DSC_0086

De huurauto

Het was nog redelijk vroeg al hadden wij het idee dat het al laat was, hallo jetlag. Pepijn hield zich goed staande en zo maakte we een plan wat te gaan doen vandaag, thuis scharrelde Pepijn lekker door het huisje, en wij gingen noodgedwongen 2 vluchttassen klaar zetten, die staan nu ingepakt dat mochten we echt per direct weg moeten dat we het belangrijkste bij ons hebben, niet de ideale vakantiebesteding maar better safe then sorry, en goed voorbereid is het halve werk, laten we hopen dat we deze tassen over een paar dagen gewoon uit kunnen pakken in ons huisje.

We besloten om naar Disney springs te rijden, onderweg kregen we een indruk van de omgeving waar wij verblijven, ook kregen we een eerste indruk van het Disney dorp, dat is immens groot en letterlijk een stad op zich, we reden de pretparken voorbij naar een garage in Disney springs. Dit is het entertainment gebied rondom Disney en ziet er onwijs mooi uit, allerlei verschillende (Disney) winkels en een shop gedeelte met normale winkels, een coca cola winkel van 3 verdiepingen maar ook een lego winkel, het was prima weer, en gezellig druk. We hebben hier een tijdje rond gelopen en Pepijn straalde van oor tot oor van alles wat hij zag en de aandacht die hij kreeg en zo genoten wij ook. Was er geen orkaan Irma in ons achterhoofd dan was het gewoon de perfecte eerste vakantie dag.

We hadden het gezien en besloten om ergens een hapje te gaan eten, het was intussen voedertijd en best druk overal, we besloten om naar de auto te gaan en onderweg ergens wat te eten, overigens kregen wij niks mee van Irma, behalve een paar zandzakken voor de deur leek er geen vuiltje aan de lucht. Dat onderweg eten ging niet zo makkelijk, ik had er weleens over gelezen dat het druk kan zijn rondom Disney en ver daar buiten en dat klopt zeker, eenmaal aangekomen bij de panda express bleek die ook gesloten te zijn, logische ook, dus we reden naar ons huisje en aten daar een sandwich. Pepijn ging naar bed en maakte we na 2 uur wakker. Super zielig maar wel noodzakelijk, voor hem was het zijn nachtslaap, maar dat was het hier natuurlijk nog niet, hij kwam van ver maar uiteindelijk ging het weer prima. Ook had ik gelezen om een jetlag “tegen te gaan” daglicht de beste remedie is, dus hup in de wandelwagen en op naar buiten.

We zitten op een prachtig resort, wat nu enorm druk is met én toeristen en mensen van ver die het zuiden ontvlucht zijn, de komende dagen word er veel regen verwacht en wij vonden het raar dat we geen zandzakken hadden, dus even naar de receptie om te vragen hoe dat zit, maar wij zitten niet de floodzone, en zo gingen we een rondje over het resort, het ziet er onwijs mooi uit, zo groen, en veel te doen voor (kleine) kindjes, we hopen dat we er de komende week gebruik van kunnen maken.

Na een goede 1,5 uur kwamen we weer thuis, pizza in de oven voor ons en voor Pepijn wat groente opgewarmd, toch wel ideaal om dan alles bij de hand te hebben, nadien ging Pepijn nog lekker in bad en na wat melk viel hij in een diepe slaap.

Ik dook er ook op tijd in, ik had al weinig geslapen en zo’n dag doortrekken is ook vermoeiend maar het werkt wel tegen de jetlag.

Het is inmiddels 10 september, het weerbeeld is veranderd met wat we gisteren hadden, het regent al de hele dag, we houden het nieuws in de gaten, hebben voorzorgmaatregelen genomen en meer dan afwachten kunnen we niet doen, we hopen dat het geluk aan onze kant is en dat het allemaal goed gaat komen, we denken er niet te luchtig over. Voor ons is het enorm vervelend als het verwoestend is, maar wij zitten dan aan het eind van de week thuis met een dak boven ons hoofd en al onze bezittingen, de mensen die hier wonen zijn alles kwijt, dus hopen op het beste scenario, en meer kunnen we niet doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s