Magic Kingdom

 

Vandaag begon onze vakantie dan echt, dat Pepijn rond 5:15 wakker is nemen we maar voor lief. We ontbijten thuis, een boterham die ons de strot uitkomt, we eten al een aantal dagen brood(jes)/soep/ei ofwel noodvoer. Was enigszins noodzakelijk maar als ik vakantie heb wil ik ook wel eens wat anders eten dan thuis. Maar daar zal de komende dagen wel verandering in komen.

We pakken de tassen in, kleden ons om en gaan rond half 8 op pad naar Magic Kingdom 1 van de 4 thema parken van Disney. Het is rustig op de weg en ook naar het park toe is er niet veel verkeer op de been. We komen rond 8 uur aan en kunnen bijna vooraan parkeren a 20 dollar. Voelt lekker joh, na 2 dagen weer eens die flappen laten wapperen 😉 Het valt ons nu al op hoe enorm groot het allemaal is, we zien op een andere parkeerplaats trammetjes staan, hoe drukker het is hoe meer je achteraan komt te staan en dan moet je nog meer lopen, als Amerikanen ergens geen fan van zijn dan is het lopen, dus dan dient gemak de mens en kan je vanaf de parkeerplek afgezet worden tot aan de tassen controle. Wij als jonge fitte Nederlanders die nog de fiets pakken als het met bakken uit de lucht komt, lopen naar het eerste controle punt. Overigens was dit een klein stukje lopen. We moesten door de tassen controle en toen konden we kiezen welk vervoersmiddel we zouden gebruiken om naar de ingang van het park te komen, een ferry of de monorail, wij kozen voor de ferry.

Het was inmiddels al half 9 en Pepijn had er al geen zin meer in.. 😉 Miepen en mauwen en Rick en ik keken elkaar aan en dachten “waar zijn we aan begonnen” Maar goed wij zijn ook wel ouders die denken, niet zo miepen en gewoon gaan met die banaan. Toen we eenmaal van de ferry af waren en we aan het lopen waren was het weer ff goed. We kwamen bij de ingang en scande onze pasjes en moesten een vingerafdruk maken en toen konden we door lopen naar het magische kingdom.

sam_1390.jpg

We liepen door de mainstreet en hoorde al gauw de vrolijke muziek uit de boxen komen, de medewerkers begroeten ons allervriendelijkst en zo hadden we beide het gevoel dat onze vakantie nu echt begonnen was, Pepijn dacht er anders over en lag weer omgedraaid van driftigheid in zijn buggy, we liepen een rondje en besloten om koffie te halen bij de Starbucks, plus wat lekkers. Achteraf gezien is dit de enige rij waar we best lang hebben moeten wachten, Pepijn kreeg ondertussen zijn banaan en was weer ff tevreden. We dronken onze koffie maakte een pitstop bij het toilet en zo liepen we richting tomorrowland waar wij als gezin onze eerste attractie deden. Buzz lightyear.

Het is een vakantie met vele eerste keren, zo ook naar een pretpark met dreumes in een buggy, zo zet je niet even je buggy aan de kant daar waar het jouw uitkomt, nee er zijn special area’s aangewezen waar je de buggy kan parkeren, super goed geregeld, geen sloten erop, er staan altijd wel medewerkers bij, je kan je tas eventueel laten liggen en dan hup met kind in de attractie.

SAM_1439

En jawel onze lieve Pepijn ontdooide en leefde op van de flikkerende lichtjes, de draaiende stoel en de attractie op zich, we deden nog een attractie samen en ik ging alleen in de space mountain, Pepijn lag wat te dommelen en terwijl ik met hem rondliep en hij sliep ging Rick ook nog een attractie doen. Pepijn sliep lekker in buggy en zo liepen wij naar het spookhuis aan de andere kant van het park, een attractie die niet echt geschikt is voor kleine dreumesen. We gingen om de beurt en toen we klaar waren ontwaakte er 1 uit zijn schoonheidsslaapje, mooi op tijd want dan konden we de attracties doen die voor ons alle geschikt waren, denk aan: its a smal world, peter pan, de kleine zeemermin. Ondertussen hadden we trek en streken we ergens neer. Voor mij een salade, Rick een stuk pizza en Pepijn kreeg zijn eerste peanut butter and jelly sandwich. Nu hebben wij een kleine kliko in de dop die werkelijk alles eet en zo ook deze rare combinatie.

We kwamen langs een show afgelopen, philarmagic een 3d show, we twijfelden wat te doen en besloten om met ons 3e er heen te gaan, als je je ergens niet druk hoeft te maken over jengelende kinderen is het Disney, dus mocht hij het niet leuk vinden dan vallen we niet zo op. Maar ook dit vond Pepijn erg leuk, en ik trouwens ook 😀 Uit een aantal disneyfilms kwamen dé liedjes voorbij in 3D versie, denk bijvoorbeeld aan belle en het beest met be our guest.

SAM_1432

Buiten trok Pepijn ook nog eens de aandacht van wat castmembers en zo stond ie wat high fives uit te delen en zijn aller grootste glimlach, sowieso krijg je enorm veel aandacht, zeker met onze babbelzieke dreumes, ook zijn ze hier enorm weg van zijn tanden, althans daar word steeds een (positieve) opmerking over gemaakt. Ondertussen gingen we nog op de foto met Goofy en Donald duck, we hebben een memory maker, dan lopen er medewerkers door het park of bij de meet en greet met characters die maken de foto wij scannen onze pas en dan zien we die terug op ons account. Ook de attractie foto’s kan je hiermee scannen. Goed systeem.

Het was inmiddels rond 1 uur en het werd best wel een soort van heet. We dachten dat Pepijn wel een dutje kon doen, alleen dacht hij daar zelf anders over, Rick ging ondertussen in big thunder mountain en ik liep een rondje met Pepijn. Toen Rick terug was besloten we om lekker naar huis te gaan. We hadden al enorm veel kunnen doen omdat het niet enorm druk was in het park. Op wat gepiep in de ochtend is Pepijn ontzettend tevreden geweest het was goed zo. We kunnen nog 13 dagen terug als we willen.

We liepen op ons gemak terug naar de auto en besloten onderweg een ijsje te eten, dat hadden we wel verdiend, we reden terug naar het huisje waar Pepijn niet wou slapen en zich prima vermaakte in het huisje. Rick ging ondertussen ff naar de winkel voor de eerste levensbehoefte, koffie. Toen hij terug was besloten we om naar de applebees te gaan waar we echt naar uitkeken, een fatsoenlijke maaltijd, we deelden een portie onion rings, daar was Pepijn niet zo kapot van, die at lekker broccoli en mashed patatoes en Rick en ik hadden beide een lekkere hamburger. Eenmaal in het huisje liepen we nog een rondje over het park, Pepijn speelde nog fijn met zijn plastic bakjes, deden we nadien in bad en na een fles melk viel hij in slaap.

Een fantastische dag, waar we smorgens dachten, als dat maar goed gaat was daar gelukkig al snel niets meer van te merken. We zijn blij met de keuze met onze 14 dagen pas. Dat we kunnen gaan wanneer we willen en niet perse 12 uur in het park hoeven te banjeren. Van de stromschade zag je her en der nog wat overblijfselen, maar er werd hard gewerkt om ook die laatste resten op te ruimen. Hoewel wij er goed vanaf zijn gekomen is ook wel duidelijk geworden dat wij enorm veel geluk hebben gehad, in delen van deze omgeving is de stroom uitgevallen en veel beschadigd geraakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s