Zwemmen en Hollywood studio’s

Vanmorgen konden wij zowaar uitslapen, Pepijn liet zich om half 7 horen, we ontbeten met geroosterde bagels en verse koffie, Pepijn viel aan op zijn melk en boterham met choco/oreo pasta, vond ie wel lekker 😉

We reden vanmorgen even naar de publix voor wat bruin brood en nog wat randzaken, meteen besloten dat dit de laatste keer was bij deze winkel, ik zit niet op mijn geld maar deze winkel is wel erg duur, dan is de walmart een stuk goedkoper. Vinden wij dan hé.

De ochtend is nog jong en het is al aardig warm, we willen graag iets ondernemen om de ochtend te doorbreken dus we besluiten om lekker te gaan zwemmen, gereed in onze badkleding en ingesmeerd met factor 50 lopen wij naar het kindergedeelte, helaas is dit gedeelte buiten werking. We waren zelfs opgesloten, wij konden nog door de poort, toen wij erachter kwamen dat niks het deed gingen wij uiteraard weer terug, blijkbaar had niemand ons gezien want de poort zat op slot. We werden al snel bevrijd en zo kwamen we er achter dat niet alle zwembaden in werking waren doordat er nog niet overal elektra was. Gelukkig hebben ze meer zwembaden en zo gingen we toch op pad voor een verfrissende duik, en wat heeft Pepijn (en wij) genoten. Zwemmen maakt ook moe en zo gingen we op tijd weer terug zodat Pepijn weer aan zijn schoonheidsslaapje kon beginnen, hij tukte 2 uur door en werd toen weer vrolijk wakker, at een boterham en we besloten om maar weer op pad te gaan.

Op de app zagen we al dat het niet druk was in de Disney studio’s, sowieso had ik al een vermoeden dat je hier niet echt een hele dag kan vermaken, dus tegen half 3 reden wij weer bepakt en bezakt naar het volgende Disney park. Het was bloedjeheet, iemand jaloers? Na de herfststorm, kachels al aan thuis? Wij in ieder geval niet, korte broeken, hemdjes, zonnebrillen, liters water en flink insmeren want het is goed zweten geblazen, maar we houden ons rustig en zo is het best lekker vol te houden.

 

Dit park is een stuk kleiner dan Magic kingdom heeft ook minder attractie aanbod maar de sfeer is net zo leuk, alles in het teken van film en tv. De wachttijden waren overal 5 a 10 minuten dus we konden het e.e.a doen omstebeurt, voor Pepijn was er niet veel te doen hier. Ook hebben we vandaag flink gebruikt gemaakt van de fotopass en Pepijn vond het enig om pluto, knabbel en babbel en olaf van frozen te zien. Het was super rustig in het park dus er werd alle tijd genomen voor wat leuke kiekjes. Vaak gehoord, “daar herinnert hij zich niks meer van” klopt, maar zijn snoetje wanneer hij oog in oog staat met een disney character is onbetaalbaar en wij hebben de foto’s en herinneringen wel. Met z’n alle gingen wij in toy story mania, een interactieve 3D ride, Pepijn vermaakte zich met de bril en Rick en ik namen het tegen elkaar op met het schietspel. Een hele leuke en mooie attractie, vond ik ook van de tower of terror en de aerosmith achtbaan.

We hadden een rondje door het park gelopen, zweet stond daar waar de zon niet schijnt, we hadden het park gezien en zo besloten wij om de koelte van de auto met airco op te zoeken en onderweg ergens wat te gaan eten. Dat werd Cracker barrel, voor ons ook een nieuwe ervaring, een low key family keten. Prima gegeten, wij aan een stuk vlees waarbij we 3 sides mochten kiezen, we kregen er brood bij en refills op de drankjes, Pepijn at zijn mac’n’cheese met broccoli en we weten nu weer waarom de gemiddelde amerikaan wat zwaarder is dan gemiddeld, voor weinig eet je hier je buikje rond. Heel fijn dat Pepijn ook hier zo goed eet, water drinken doet ie gelukkig ook veel, ook wel nodig met de zomerse temperaturen.

Ondanks dat onze buikjes gevuld waren had ik trek in een donut, helaas waren deze niet voorradig bij de dunkin donut, dus maakten we nog een pitstop bij de walmart supercenter waar we weer een ronde liepen, erachter kwamen dat bepaalde producten toch echt goedkoper waren dan de publix. We kochten een stuk carrotcake en m&m caramel, je moet alles een keer proberen toch?

Het was inmiddels 7 uur geweest en het was bijna bedtijd voor Pepijn. Bij thuiskomst nog even lekker rond getijgerd en nadien lekker naar bed.

Toch wel een kleine kanttekening, op reis met een kind, je hoort er zoveel verschillende verhalen over, positief of negatief. Een verre reis met dreumes is niet erg gangbaar, ik heb er nooit wakker van gelegen maar een soort van spannend vond ik het toch wel, hoe reageert hij op de reis, wat vind hij van het gesleep, maar we zijn nu een aantal dagen onderweg en jeetje wat is het onwijs heerlijk om met Pepijn op reis te gaan. Hij past zich enorm makkelijk aan, is super vrolijk, geniet van de aandacht, eet lekker mee en het gesleep van in en uit de auto vind hij wel goed. Ook hebben we het idee dat hij zich hier weer wat sneller ontwikkelt, we zien hem onder onze ogen veranderen, of het de omgeving is, of een fase dat weten we niet, maar wij genieten met volle teugen van hem en deze vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s