Around the world..

Vandaag stond het laatste Disney thema park op het programma genaamd Epcot.

Wij hadden de wekker gezet en Pepijn sliep weer eens uit. Rond 8:15 zaten we in de auto op weg naar Epcot. Het was druk op de weg. We merkten dat het openbare leven weer een beetje op gang kwam.

Rond 9 uur waren we binnen en we liepen eigenlijk in een soort van rap tempo naar de attractie Frozen. Voor dit pareltje hadden we geen fastpass, maar met een kleine 25 min waren wij aan de beurt. Heel eerlijk ik heb de Frozen hype nooit begrepen maar deze attractie was bijzonder mooi “let it go”

Zo we waren op adem en hadden het belangrijkste gedaan, later op de dag was de wachtrij al opgelopen naar ruim 70 min.

We liepen rustig weer terug naar het begin en zo kwamen we uit bij test track. Een wachtrij van 50 min maar er was ook een single rider lane, aangezien Pepijn niet alleen bij de tassen wilde wachten gingen wij omstebeurt. Hier was de wachtrij maar 5 min. De naam zegt het al. Test track. Je zit in een auto en doet tests in allerlei omstandigheden. Super attractie.

We hadden fastpass voor finding nemo en gingen die kant uit. Ook deze was weer prachtig. In een schelp werden we langs de onderwater wereld van Nemo and friends vervoerd.

We dachten dat Pepijn moe was, dus we liepen een ronde door het park. We kwamen langs Italië, China, Parijs, Duitsland, Noorwegen enzovoort. Prachtig stukje park rondom een groot meer hier kon je veelal eten uit de desbetreffende landen. Aangezien wij een driftkikkertje hadden die er niet van gediend was om stil te staan liepen we maar door.

Pepijn had er vandaag niet zo’n zin in. We hebben het idee dat het m dwars zit dat hij niet kan lopen. Zodra hij uit de buggy is is hij vrolijk en staat en kruipt. Maar in de buggy is er soms geen houden aan. Het was ook erg benauwd vandaag en best wel druk in het park.

We hadden nog een fastpass voor Soarin. Ik ging als eerste, en wauw wat een prachtige indrukwekkende vlucht om de wereld. Je zat in bank met meerdere mensen en je benen hangen los, wanneer je vertrekt ga je omhoog en speelt alles af op een scherm. We vlogen over de noordpool, kwamen uit bij de savannah met gras lucht, verbleven op een bounty eiland om vervolgens over monument valley te vliegen alsof het nog niet genoeg was kwam daar de eiffeltoren in beeld, het leek echt alsof je er boven vloog. Dus even de ogen dicht. We eindigden in Epcot met een vuurwerkshow. Ik was er lichtelijk emotioneel van. Prachtig.

Voor wie denkt dat wil ik zien, op YouTube zijn bijna alle rides te beleven.

Het was inmiddels rond 1 uur en we gingen naar de auto. Onderweg stopten we bij five guys waar we hele lekkere hamburgers hebben gegeten. Voor Pepijn hadden we een sandwich bij en die smaakte m ook.

Bij thuiskomt ging er 1 even naar bed voor een powernap. Nadien doken we nog het zwembad in, in het huisje bakten wij een pizza en na het eten nog op pad naar een speeltuin. Helaas was deze gesloten ivm orkaan schade. Dan maar een donut en koffie bij de dunkin donut.

Bij thuiskomt het avond ritueel en kwam ik erachter dat de laptop op zwart scherm blijft staan. Na de vakantie maar even naar laten kijken. Nu typ ik het verslag op de telefoon. Gaat ook prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s