Acclamatiseren

Doodmoe rond 10 uur in de avond in slaap vallen en vervolgens om 12 uur wakker worden met het idee dat het al minstens 6 uur in de ochtend moet zijn.. Wishfull thinking. Dat noemen we een jetlag. Maar goed ik draaide me maar weer om en rond 4e riep er iemand “mama” Dus hup kind tussen ons in met een ipad en rustig wakker worden.

We gingen alvast de koffers uitruimen en ik maakte een boodschappenlijst. Rond half 7 in de ochtend reden we naar de IHOP, (3x hoera voor de 24/7 economie hier)  bij buitenkomst was het van dat vieze benauwde plak weer, gelukkige veranderde dit in de loop van de ochtend.

IHOP was weer thuis komen, we bestelde beide een omelet en pancakes met de bedoeling dat Pepijn mee at, maar die had er helemaal geen zin in. Beetje drammen en dreinen, geef m geen ongelijk dat tijdsverschil én een drukke reisdag dat breekt een keer op. We hebben prima gegeten en eigenwijs als wij zijn gingen we door naar de walmart, halverwege het lijstje gingen we naar de kassa, was geen land te bezeilen met Pepijn. Eenmaal thuis rond half 9 ging hij lekker naar bed (en ik deed ook een powernap) en maakte we hem rond half 12 wakker en verraste wij hem met het zwembad!

Daar was hij iets minder enthousiast over.. Het feit dat er bandjes om moesten vond hij al niet tof en dat grote bad met water waar je nat kan worden is ook niet helemaal zijn ding. Dus stap voor stap op eigen tempo ging hij zachtjes en voorzichtig het zwembad in. Beetje spelenderwijs en bij nee stopte we. Morgen weer een dag! Eigenlijk geen foto’s van gemaakt, komt vast wel deze week.

Na de lunch gingen we weer op pad! Deel 2 van het boodschappenlijstje, kind uitgerust en deze keer ging het een stuk beter. Het kostte wat omkoperij maar uiteindelijk bleef hij in het karretje zitten zodat wij de spullen bij elkaar konden rapen (walmart is groot en de keuze is zó reuze, een zakje geraspte kaas in 20 soorten) O ja en ik had mijn eerste miles gemaakt in de auto, voor het eerst in een automaat gereden, even wennen. (Ik schakel graag)

DSC_0992

Boodschappen thuis neergezet en we gingen maar weer op pad, de beste remedie om een jetlag tegen te gaan is in het daglicht vertoeven en zo reden wij naar Disney springs. En zo kregen wij te maken met het Floridiaans weer. Een major hoosbui, niet te doen en nog geen 5 min later weer prachtig weer. (overigens zaten we toen in de auto dus nog geen klagen)

Disney springs is leuk! En nog leuker met een peuter, of nou ja met onze peuter. 🙂 We hadden de buggy weer mee maar deze gaat denk ik dienst doen als accessoire dan dat er een kind in gaat zitten. De pest is, als we de buggy niet meenemen dan wilt meneer graag getild worden, en tillen van kinderen is leuk tot een kilo of 8 a 10. Dat is nog te doen, een peuter van 15 kilo schoon aan de haak is andere koek. Plus met de buggy kunnen we nog eens pedagogische onverantwoord dreigen “als je niet luistert naar papa of mama dan ga je zitten” en dat is de horror voor Pepijn.

Dus wij hadden een fijne namiddag met een peuter die prima naar ons luisterde en zich verwonderde over zoveel Mickey’s in allerlei vormen en maten. En hier geen kind die alles uit de schappen mept, we durfden zelfs de “christmas” shop in met al het glaswerk. “wauw” en “mooi” Knuffelen met Mickey vond hij ook leuk, en ik zag mezelf al 50 dollar armer worden als hij de knuffel terug moest leggen, dat zou weleens een strijd kunnen worden. Maar dat viel mee, knuffelen met Mickey en weer uit zichzelf terug leggen, “doei Mickey” (dan smelt je moederhart)

2017                                                      2018

We wandelde nog wat rond, er viel af en toe een miezerbui en we dronken nog wat bij de Starbucks, en toen was het wel weer genoeg voor vandaag. We hadden al besloten om vandaag in de villa te eten, allemaal nog wennen aan het ritme en vooral Pepijn. En maar goed ook. Pepijn had het rond 6 uur vanavond helemaal gehad. (en wij kakte ook aardig in)

DSC_1035.JPG

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s