Magical day

Rise and shine! Na een gebroken nacht (van mij, de rest sliep lekker door tot 7) was het eindelijk zover om weer richting Magic kingdom te gaan, ofwel Disney. Bepakt en bezakt verlieten we bijtijds de villa alwaar we eigenlijk bijna direct in de file stonden. Natuurlijk een gewone werkdag voor de locals hier.

DSC_1074

Vanaf het moment dat we de parking opreden (á 22 dollar parkeren, we blijven ons erover verbazen, wát een geld) tot aan de entree van Disney waren we een goede 45 min verder. Dat vinden wij beide het enige nadeel, de stappen die je moet ondernemen voordat je überhaupt bij de entree bent. Voor de geïnteresseerde komt ie: Auto parkeren, dan de keuze óf met de tram of te voet naar de tassencontrole (wij kozen te voet) dan kan je een keuze maken de ferryboat óf de monorail. Wij kozen de monorail. Het was gezellig druk en zo kon het wachten beginnen met onderweg ook nog eens oponthoud van de monorail. Ik klink cynischer dan dat ik het bedoel, maar om nou elke keer weer een happyhappyjoyjoy verhaal te schrijven, dan verlies ik ook mijn geloofwaardigheid 😉

We kwamen Disney binnen (bezweet en al, had ik al verteld hoe vreselijk warm het hier is?) en gingen naar de meet en greet met Mickey, we stonden voor de ingang en ineens versprong de wachttijd naar 30 min, aangezien we een fastpass hadden voor later in de middag besloten we dit te laten en gewoon lekker het park in te lopen.

DSC_1078.JPG

En wat hebben wij genoten! Een glimlach op m’n gezicht, ontzettend genoten van Pepijn en zijn “wauw” We hebben diverse attracties kunnen doen, Buzz lightyear, de tomorrowland speedway (auto’s die je zelf kan besturen), Pepijn mee in een achtbaan (dit was misschien niet zo’n heel strak plan) deze ging best hard, en ik hoorde alleen maar “uit” “uit”‘, Dombo het vliegende olifantje (ook daar tranen) en op de foto met Goofy, (dit was de eerste die hij in het echt zag en hij niet zo heel tof vond, maar dat was een opwarmertje.. ) Nadien nog Donald, Katrien en onze nieuwe schoondochter Minnie. Wat hebben wij staan te glunderen, Pepijn zonder schrik luid kletsend en wijzend naar deze characters, knuffelen, kusjes geven en vriendelijk gedag zwaaien.

We gingen op ons gemak een groot gedeelte van het park door, tussendoor nog een lunch stop waar er 1 zat in te kakken, de buggy plat en daar ging hij vrijwel meteen in liggen, we liepen rustig door het park en zochten een plekje in de schaduw ergens achteraf en zo heeft Pepijn een powernap kunnen doen.

DSC_1120

Nadien gingen we in de rij voor Pirates of the Caribean en die moet in de herkansing, wachttijd was een half uur en dat was teveel, en zijn na 5 min uit de rij gestapt, Pepijn had er geen zin, en wij dachten we komen gauw zat terug. Rick en ik hadden fastpassen voor big thunder mountain en zo gingen we na elkaar het treintje in. We hadden nog een FP staan voor de meet en greet met Mickey en zo liepen we rustig daarheen, aan het begin van de mainstreet. Voor tinkerbell stond er maar 5 min wachten (Mickey 75) en besloten om die ook even te ontmoeten, tinkerbell verschoot ervan dat daar een blonde peuter zonder schroom in haar armen viel.. Onwijs knap hoe deze dame eruit ziet, “net echt”

Op naar Mickey.. met de FP waren we zo aan de beurt, en tsjonge wat kan een moederhart allemaal aan? Als je dan je kind vol verrukking ziet kijken naar Mickey, toen het zijn beurt was erop af rende en knuffelde, dat snoetje, daar kan maar weinig tegenop.

Het was inmiddels rond half 3 en we waren er klaar mee en Pepijn was ook goed moe, en besloten om richting de auto te gaan, ook dit duurde weer een eeuwigheid, de monorail had mankementen dus hup eruit en op naar de ferry en vanuit daar weer te voet naar de auto waar de airco vol aan ging. We mogen niet klagen en doen dat ook zo min mogelijk, maar wat een bloedhitte. We liepen soms van winkeltje naar winkeltje voor wat verfrissing, zochten de schaduw op en deden rustig aan en dronken zoveel mogelijk.

DSC_1138.JPG

Onderweg haalde wij een ijsje bij de mac en nog wat kleine boodschapjes (waar ik me ook weer verbaasde, een doos donuts 12 stuks is bijna goedkoper dan 1 komkommer) ook had Rick besloten dat we vanavond in de villa aten, we vroegen al veel van Pepijn, vroeg eruit, minimale middagslaap en ontzettend veel nieuwe indrukken, dus bij thuiskomst de zwemkleren aan en chillen bij het zwembad, en ineens was de wen fase over en durfde hij de grond onder zijn voetjes te verlaten en op de arm mee het zwembad in.

Nadien nog een bord spaghetti gegeten en moe en voldaan is hij lekker gaan slapen. Wat een topdag was dit!

Een gedachte over “Magical day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s