Lake Apopka & Celebration

Wát een heerlijke dag hebben wij vandaag beleefd! Na een moeizame nacht (de kies is eindelijk doorgekomen, dit ging gepaard met tussen ons in verder slapen) werden we allen rond 8 uur wakker. En dat is toch wel heel fijn wakker worden, kijken naar je slapende peuter. Deze was ook meteen wat beter gemutst!

Na een ontbijt in de villa (deze bestaat of uit wafels, handig uit de diepvries ff de broodrooster in, of yoghurt met cinnamon squares, hiervan gaat zeker een pak mee naar huis en voor Pepijn meestal bruine bth met chocopasta) Nou is dat even fijne info!

Afijn even omkleden en op pad naar Lake Apopka dit ligt een kleine 45 min rijden vanaf Orlando, en eigenlijk na een minuut of 10 waan je je al in een hele andere wereld. Rust en ruimte, groen en schoon een beetje zoals het Amerika wat wij kennen.

Eenmaal aangekomen begonnen we aan een 11 mile loop road, eenrichtingsverkeer en grote kans op het spotten van (zeldzame) vogels én alligators! En die hebben we gespot hoor wel 3! 2 in de plas en 1 op de weg. Deze was ook wel retesnel vertrokken toen er een peuter aan het kraaien was, een man vol in de ankers (voor het betere plaatje) en toen we eindelijk de juiste positie hadden bleek het geheugenkaartje vol.. Dus we hebben wel geteld 1 foto van een alligator op het pad. Mocht de pret zeker niet drukken, we hebben alle 3 genoten van de mooie natuur, de weidse vergezichten de verschillende vogels die wij zagen. Even weg van de Orlando drukte. Dus mocht je eens naar Florida afreizen dan is dit zeker de moeite waard. Wel alleen geopend op vrij/zat/zon. Deze loop rijd je met eigen auto

P9167576.JPG

P9167600.JPG

Na deze ronde taaide we af richting onze villa, onderweg stopte we weer bij Panera bread en hier aten we een heerlijke lunch. Ook dit is weer een tip van flip. Het kost ietsje meer maar je hebt écht lekkere/verse/gezonde opties.

DSC_1322.JPG

Pepijn was reuze moe van het stil zitten 😉 Dus die wou bij thuiskomst naar bed, vonden wij niet heel erg. Pepijn slapen, en wij weer lekker chillen. Plons in het zwembad na z’n dutje sloot Pepijn aan en zo hadden we weer een fijne middag in het zwembad. Het is hier overigens heel warm en mooi weer. Vooral de namiddag wat bewolkt, als er regen valt is dit van korte duur maar dan wel mega heftig. Vandaag hielden wij het in ieder geval droog.

We aten vanavond in de villa, dit was weer simpel en lekker, bordje pasta en wat groenvoer voor de peuter. Deze had echte dollars gekregen van oma en opa om ons te trakteren op een ijsje 😉 Dus we besloten na het eten richting Celebration te rijden om hier een ijsje te eten. Deze aten we bij de Coldstone Creamery met deze keten hadden wij een aantal jaar geleden al kennis gemaakt en het concept is leuk. Een bol ijs met wat toppings die op een marmere ijsplaat gemixt wordt. Ik had de oreo versie, Rick de cheesecake en Pepijn gewoon aardebeien.

Celebration, FL is een initiatief van de The Walt Disney Company in een poging om de ‘ideale leefgemeenschap van de toekomst’ te bouwen bron: wikipedia

Ik kroop achter het stuur en zo reden we naar Celebration, bij entree waande ik me even in “Stars Hallow” Onwijs prachtige setting, ik parkeerde de auto en we liepen richting het meer. De zon ging al gedeeltelijk onder en zo maakte we een halve ronde, of nou niet eens een kwart..

Pepijn zijn aandacht werd getrokken door de fonteinen! Wat hebben wij genoten. En vele mensen met ons. Dat was natuurlijk mega interessant een cirkel van diverse fonteinen die continu in verschillend tempo water spatte. De hele ronde moest gelopen worden, elke tuit moest bestudeerd worden, wanneer het water verdween en weer tevoorschijn kwam stond er 1 hard te klappen en enthousiast te zijn. Het mooiste vind ik, dat Pepijn (en vast veel meer kinderen) zo onbevangen is. Zich niks aantrekt van de omgeving of de aandacht die hij trekt en gewoon lekker zijn eigen gang gaat en geniet van zoiets simpels als water. Dit bij een mooie zonsondergang maakte het voor mij de perfecte avond.

Met wat tegenstribbelen gingen we na een tijdje terug naar de auto om weer huiswaarts te keren. Pepijn lekker naar bed, Rick haalde koffie bij starbucks en ik upload foto’s en typ dit verslag.

DSC_1367.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s