Maleisië 2019

Zo daar zitten we weer, een nieuw jaar een nieuwe reis. En deze keer is het voor ons wel erg nieuw! Na heel wat Amerika (rond) reizen, Florida (relax) reizen gaan we nu de andere kant van de wereld eens bezoeken, deze keer gaan we naar Azië. Maleisië om precies te zijn.Hoe we aan deze uithoek komen is voor ons ook nog steeds een raadsel 😉 We hoorden links en rechts wat verhalen en zijn ons gaan inlezen. Goede infrastructuur, herkenbaar eten 😉 , Engels praten, tropische klimaat, vriendelijke mensen, en prima zelfstandig te reizen, waren een paar steekwoorden die bleven hangen. O en ook dat het vrij goedkoop is. Laten we eerlijk zijn, dat is ook een pluspunt.

Dus begin van het jaar boekte we onze vliegtickets voor Maleisië. We vertrekken vanaf Brussel met een overstap op Dubai, en we komen aan in Kuala Lumpur, dit is altijd al een bucket list dingetje geweest om die Petrona towers in het echt te bewonderen. Vanaf het vliegveld pakken we een taxi ipv een eigen auto en laten ons rijden naar ons eerste hotel voor een aantal dagen. Voor ons om te wennen aan de jetlag, drukke verkeer (in de stad) en het links rijden. Ook heb je KL zelf geen auto nodig, hier wordt veelal gebruik gemaakt van de servicedienst “grab” hier ook wel bekend als uber. Na een paar dagen sightseeing pikken we onze gehuurde auto op en vertrekken we naar Taman Negara,waar we de jungle eens gaan bezoeken. Vanuit hier rijden we door naar de Cameron Highlands,deze staan bekend om de prachtige theevelden. Na dit natuur geweld rijden we door naar Georgetown, een stad die bekend staat om de vele streetart maar ook streetfood. Na deze stop rijden we door naar het noorden van Penang naar de kust, waar we voor een paar dagen een strand hotel hebben geboekt, het Hard rock hotel, zeer kindvriendelijk want de peuter gaat ook deze keer weer mee op pad. Na deze dagen leveren we de huurauto weer in en pakken we het vliegtuig naar Langkawi, een eiland aan de westkant van Maleisië,hier hebben we voor 6 dagen een luxe hotel geboekt. Een vakantie in een vakantie.

We zijn beide reuze benieuwd hoe deze reis ons gaat bevallen, dit is de eerste keer dat we gaan rond reizen met Pepijn. We hebben van alles uitgezocht wat we waar kunnen gaan doen, maar ook met in ons achterhoofd dat het voor ons allemaal leuk moet zijn en blijven. Dus zo kan het zo maar zijn dat we een zwembad dag inlassen, of de hele middag in een speeltuin doorbrengen.

We hebben de juiste voorzorgsmaatregelen genomen betreft vaccinaties,verder gebruiken we ons gezonde verstand en gaan we bovenal genieten van deze nieuwe ervaring maar ook het feit dat we na een druk jaar heerlijk wat tijd samen doorbrengen als gezin.En dan zal de rest vast wel goed komen.

Ik probeer ook deze reis weer een verslag bij te houden (gek genoeg is dat het eerste wat mensen vragen 🙂 ) Nog een paar dagen werken en eind van de week vertrekken we!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s