Dubai-Kuala Lumpur

Ook kleine strijders geven na ruim 17 uur wakker te zijn toe aan de slaap. Pepijn leggen we op een stoel (bij de gate) met z’n benen over mij heen en binnen 5 min is de kleine held vertrokken. Een krap half uur later moeten we gaan boarden 😅 Maar ik til ‘m op en deze is zo ver heen dat we uiteindelijk slapend en wel de hele procedure door lopen (gelukkig kregen family voorrang, was best zwaar) en kon ik ‘m neerzetten op z’n vliegtuig stoel. Nu ik wat typ na een vlucht van bijna 6 uur slaapt deze nog. “ik ga echt niet slapen hoor” Het is zo’n fijn mannetje om mee te reizen. Straks maar lekker zwemmen en spelen.

De vlucht verloopt wat rommelig. Kotsende passagiers, lichte turbulentie en wat koud. Ik doe wat korte powernaps en Rick kijkt de tijd weg. We vliegen trouwens in een airbus A380-800. Het lijkt wel een compleet flat gebouw. Wat een apparaat. Maar ondanks dit gedoe is Emirates ons echt heel goed bevallen. Pepijn krijgt weer van alles in z’n handen geduwd. Daar moet we schijnbaar maar in mee gaan. 😬

Vrij last minute las ik in een reis verhaal over het boeken van een taxi via booking. Je geeft je vlucht gegevens en je hotel door en dan staat er straks iemand op ons te wachten. Vlak voor we vertrokken hadden we al app contact (hoe verzin je het) Hopelijk verloopt dit alles ook vlot en kunnen we gauw genoeg douchen, en de stad verkennen.

De chauffeur stond ons idd op te wachten. Een prima man die ons naar het hotel reed. We kregen meteen een eerste indruk van Maleisië en deze was zeker positief. Groen vooral. Hotel is prima, beetje kleine kamer voor 3 personen maar dat overleven we ook wel. Het is inmiddels 1600 plaatselijke tijd en we zijn allemaal super gaar. We gaan dat tegen door ons om te kleden (al verteld dat het hier 30 gr is?) en op pad te gaan.

W

We liepen naar de petrona towers, wat een magische gezicht. Aangrenzend ligt een luxe shop mall waar we naar binnen gingen. We hadden Pepijn wat speelgoed belooft. Even kreeg ik het benauwd. Alleen de dure merken waren zichtbaar vertegenwoordigd maar gelukkig ook een toys r us. En meneer heeft een Thomas trein set gekregen.

Dit deden we in een foodcourt, deze keer geen hamburgers maar we gingen hardcore aan de rijst. En deze was toch lekker. En goedkoop. Ongelooflijk. 2 gerechten en 2 flesjes water. €6 Hoe dan? Nja misschien een kleine kans op buiktyfus 😆

We liepen op ons gemak weer terug naar ons hotel. We zijn op. Was een lange vermoeiende reisdag. Die wel erg goed verlopen is. En onze eerste indruk van Maleisië is echt heel positief!! O en Pepijn is echt een bezienswaardigheid, mensen tikken elkaar aan om naar Pepijn te wijzen, high five, knuffels, even schakelen voor ons.

Zin in de komende weken. Nu eerste de ogen een dicht..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s