Kuala Lumper I

Gisteren ging rond half 9 bij ons alle 3 het lampje uit, om vervolgens rond 8 uur vanmorgen weer wakker te worden. Dat is best fijn. Ontbijt zit inbegrepen bij het hotel en dat was best even wennen, waar wij ontbijten met brood of muesli zitten ze hier al met noedels/rijst/gefrituurde hapjes te ontbijten. Er liggen wat croissants,brood eieren. Eigenlijk genoeg om wat te eten, Pepijn wilde worstjes en watermeloen.

Terug op de kamer pakte we een tas met spullen in en zo gingen we weer op pad. We wilden naar de 7eleven (een mini supermarkt) voor een simkaart zodat we een Maleis nummer hebben dit komt later zeer goed en vaak van pas. Deze werd meteen geïnstalleerd en zo hebben we de rest van maand ongelimiteerd internet. Super handig!

Een vakantie is geen vakantie zonder een Starbucks koffie te hebben gehad 😉 Dus we maakte een noodstop en namen een lekker (ge)bakkie. Nu ga ik niet elke keer de gigantische prijs verschillen benoemen, maar deze zeker wel. 2 grote Caramel macchiato koffie en een stukje cheesecake was samen €10, serieus in Florida waren we ooit het dubbele kwijt als we eens gek deden. Overigens is het niet zo dat Pepijn wordt over geslagen, maar die heeft liever water dan koffie, en bij de 7eleven duurde het wat langer dus we moesten hem stil houden met een lolly 😉 Pick your battles ofzo iets.

DSC_1030

Na al dat gesleep van winkel naar winkel was het tijd voor Pepijn, bij de Petronas towers ligt ook een park, een heel kindvriendelijk park. Met een natuur pieren badje en een onoverzichtelijke speeltuin, maar dat zien wij als ouders, Pepijn zag alleen maar glijbanen en schommels, dat het 35graden was en het zweet al z’n poriën uit kwam, daar had hij geen moeite mee (wij daarentegen) Begrijp me niet verkeerd, we zijn niet bang aangelegd, voelen ons niet onveilig, verre van zelfs, maar we hoeven maar niet op te letten en hij wordt meegenomen en afgevoerd naar Thailand voor de illegale kindersmokkel, goud geld dat kind. #flinkwatsarcasme, eyes on the price, want serieus, hij werd letterlijk aan z’n schouders getrokken om op de foto te gaan. Nu gaat dat best gemoedelijk en we zien er geen kwaad in, slaan doe ik vooralsnog niet 😉 en hij heeft er zelf ook geen last van. Maar dit is écht bizar om mee te maken.

Afijn onze blanke held vond het tijd voor zwemmen en zo was hij vrij herkenbaar aan het spelen. Mooi gezicht zo’n blanke knul tussen allemaal nationaliteiten. Was een fijn sfeertje. O en waag het niet om als volwassenen te gaan schommelen, dan fluit de speeltuin politie je meteen terug. Waren wij niet, maar was wel grappig om te zien.

DSC_1069DSC_1073DSC_1079OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu dus even terug komen op dat sim kaartje. Daarmee kunnen we gebruik maken van “grab” een taxi dienst die werkt zoals uber. Via de app vraag je een grab aan, en dan krijg je op de minuut nauwkeurig te zien wanneer je chauffeur er aan komt. Hij weet de bestemming, de rit prijs is bekend. Onze creditcard is gekoppeld en na de rit wordt deze afgeschreven. Geniale uitvinding. (het wordt nog genialer,daarover later meer) Letterlijk overal waar je staat kan je een grab pakken.

We pakte dus een grab voor een pis stukkie van 600m, maar we waren moe. Op de kamer even niks gedaan, en nadien gingen we dus weer op pad. Pepijn dacht, slapen is voor baby’s dus die had geen dutje gedaan, die kwam zichzelf weer tegen..

Onze eerste stop was de central market, een soort van bazaar in Beverwijk, of een overdekt alie express, maar dan schoner. Hier ga je dus heen voor je souvenirs, we kochten wat magneten en liepen wat rond. Was zeker de moeite om doorheen te lopen.

Het regende deze middag (uurtje) en zo pakte we weer een grab die ons naar Bukit Bintang vervoerde. Een beetje het uitgaans gebied van Kuala Lumpur. Zien en gezien worden, grote winkels een nog grotere shopping mall en best wel druk.

DSC_1103.JPG

Pepijn had er niet meer zo’n zin in, wou veelal gedragen worden, (we hebben geen buggy mee) en was met vlagen dwars. Konden we hem niet kwalijk nemen. Dus Pepijn wou graag de roltrap af, prima dan doen we dat. Het is ook jou vakantie 😉

We hadden trek gekregen, en zo strandde we bij een soort van steakhouse, zaak was dat Pepijn iets zou eten en wij lustte ook graag een hamburger. Dus fish en chips voor de kleine man en wij aten een super lekkere burger met friet. Dan zit je dus “luxe” te eten ipv streetfood en zeker door backpackers wordt dit als “aanslag op budget” beschouwd, en wij lachte ons rot.. €23! 3 maaltijden en drankjes. Oke en nu stop ik met vergelijken.

DSC_1105

We liepen nog een rondje door de bekende buurt, en zo bestelde we weer een grab die ons rond 7 uur afzette bij het hotel, Pepijn zat te knikkebollen, “ik ben echt niet moe” lekker douche, spelletjes spelen en deze was al snel vertrokken. Wij chillen lekker op de kamer, we hebben daar nooit moeite mee gehad, overdag lekker actief en ondernemend, en rond 8 uur is het tijd voor serie/boek en verslag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog even terugkomend op dat grab, o echt te erg voor woorden dit. Maar die kan je dus ook laten bezorgen.. Dus zojuist hadden we een bezorging van de Dunkin donuts, 2 koffie en  9 donuts en dit is de laatste prijs benoeming €9 incl bezorgen, hoe dan? Zei toch al dat dit geniaal was..

DSC_1128

En een kleide sidenote, ik was best een beetje huiverig voor het onbekende Azië. Maar echt dit voelt na 1,5 dag al zo goed. We voelen ons veilig, we steken overal boven uit met onze off white kleur en grootte, maar ook hier heerst volgens mij het motto, leven en laten leven. Mensen zijn vriendelijk, klimaat is oke. Echt wel westers georiënteerd en het is best schoon te noemen. We zijn beide wel écht blij dat we geen auto in de binnenstad hebben, het is eten of gegeten worden, ellebogen omhoog en gas op die lolly, de sterkste wint, en dat kunnen ook de brommertjes zijn. Wel mooi en bijzonder om te zien als je gereden wordt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s