Magische mooi Cameron Highlands

Na een week van plezier en vol treffers begon de dag vandaag een stuk minder plezierig voor Rick. Deze is de nacht begonnen op de wc, gelukkig nog geen koorts maar hij is er flink beroerd van.We hadden dus een tour geboekt staan en ik had 2 keuzes, op de kamer blijven of met Pepijn de hort op. Ik koos voor het laatste, en hoewel ik het super rot vind voor Rick, ben ik erg blij dat we zijn gegaan. We hebben samen een top ochtend gehad. (en zo kon Rick in alle rust zichzelf in de weg zitten, en hadden we regelmatig contact)We werden dus opgehaald door een Landrover, wat een bak! Pepijn vond dat al geweldig! (had ik al verteld dat hier Maleisië kinderstoeltjes of sowieso gordels ongebruikelijk zijn?) afijn deze jeep hadden we vandaag zeker nodig. We haalde nog 2 stelletjes op en zo begon de tour.

Het is in maleisië een feestdag en het kon weleens druk gaan worden, dit viel achteraf wel mee als in ik had het drukker verwacht.De eerste stop was bij een thee plantage met een mooie overlook, we hebben een driver die prima weet hoe hij moet rijden en schroomt niet om de domme toerist van de weg af te rijden. Lef heeft ie wel. Door middel van bochtige wegen manoeuvreert hij zich knap door de auto massa.

Over die domme toerist gesproken, we gingen na deze stop door naar Mossey forest (zó machtig mooi) en om daar te komen wordt aangeraden om met een 4wd te gaan, alleen dit volgen maar weinig mensen op. De weg is nog geen 3 meter breed en dit is dus 2 baans, flink toeteren bij elke bocht dat er tegenliggers aan komen. En dan worden we ook nog eens flink heen en weer geschud door flinke kuilen en gaten in de weg. Prima te doen met een landrover wat minder met een suzuki Swift. Deze zorgen dus voor flinke opstoppingen

.

Dan Mossey forest, de naam zegt al genoeg. Mos bos. Het was hier flink wat kouder en natter we zaten ook behoorlijk hoog. Door middel van trappen en boardwalks loop je door een prachtige omgeving. Het zicht was bagger (100 dagen per jaar is dit te zien) maar de mooie bomen bedekt met mos en de nevel die er hangt maakte voor ons alles goed. Pepijn genoot keihard en liep weer super mee.

Na dit rondje was het teatime, we reden door naar de BOH theeplantage súper toeristische maar wel erg mooie om doorheen te lopen. Boven genoten we van een kop thee en een lekker stuk cheesecake. Pepijn is normaal niet echt van de taart maar deze schoof hij zo naar binnen. 😬

We kochten nog wat thee voor thuis, maakte wat foto’s en gingen met de trappen naar beneden. Pepijn zong uit volle borst “baby shark” en was met z’n blonde vrolijke snoet weer een bezienswaardigheid. 4 dames vroegen netjes of ze met ‘m op de foto mochten.Na deze stop was het tijd voor de laatste stop de butterfly farm wat mij betreft mag deze geskipt worden. Weinig vlinders, veel knaagdieren, reptielen in kleine kooitjes. Poezen, konijnen en een kangaroe. Gewoon een beetje zielig.

Het was inmiddels half 3 en onze tour was voorbij. Dit had ik zeker niet willen missen en ook Pepijn vond “het echt gaaf” mama. Nadien bij papa kijken deze voelt zich mwah en we chillen wat op de kamer. Het komt met bakken naar beneden.De regen heeft eigenlijk aangehouden en zo verbleven we op de kamer. Ook wel fijn wat lezen, spelletjes op de ipad. Rick was er ietsje beter aan toe. Pepijn en ik liepen weer naar het dorp en gingen daar wat eten. Het werd Indiaas. Voor mij dan. Pepijn kreeg een tosti 😬

We liepen samen nog een rondje en gingen toen terug naar het hotel. Lekker in bad en slapen. Rick is er wat beter aan toe gelukkig. Morgen weer een verplaats dag dan zal ik zelf ook wel gaan rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s