Charmant Georgetown

Gelukkig was ik vandaag een stuk minder beroerd dan gisteren, en in de loop van de dag trok alles weg. Al zijn we vandaag ook op plaatsen geweest waarbij het inademen van de lucht je al buiktyfus kan geven, daarover later meer.

We hadden weer ontbijt in het hotel en de keuze was reuze, ik zal er morgen eens een foto van maken, voor mij is het onvoorstelbaar om deze gerechten smorgens te eten, voor de Aziatische mensen dikke prima, die zullen waarschijnlijk gruwelen van een boterham met kaas.

Vandaag hoopten we Pepijn een plezier te doen en gingen naar Penang Hill, de naam zegt het al een heuvel, de top kan je bereiken door middel van een “treintje” (voor de niet insiders, kind is gek van treinen) We namen weer een grab en deze zette ons voor de deur af. Het was nog vroeg (half 10) en niet druk. Kochten 2 kaartjes (€6 p.p,Pepijn gratis) en zo stonden we binnen 10 minuten op grote hoogte.

Het was helder en open weer en we hadden een mooi uitzicht. Eromheen hebben ze er een toeristische attractie van gemaakt met van alles en nog wat om te ondernemen, wij liepen een rondje en pakte het treintje weer naar beneden. We gingen zitten voor een cappuccino en we vonden dat het al rustig was in de tent, maar het waren best dure prijzen voor wat we gewend waren, overigens was de koffie erg lekker dus buikpijn hadden we er niet van.

DSC_8473DSC_8484DSC_8480DSC_8482

Georgetown staat bekend om z’n streetart en deze wilden we wel eens in het echt zien, weer een grab gepakt en we troffen een super aardige chauffeur die onderweg van alles vertelde, en ons precies goed af zette bij de bekendste streetart. Sowieso was dit stuk heel sfeervol en gezellig om doorheen te lopen. We vinden deze stad ook een stuk prettiger, gezelliger dan Kuala Lumpur, we vergelijkten het een beetje met San Francisco.

IMG-20190916-WA0057IMG-20190916-WA0039DSC_8493

DSC_8532DSC_8510DSC_8515DSC_8500DSC_8496

DSC_8517DSC_8518DSC_8527

Deze stad staat op de Unesco wereld erf goed lijst, en sommige stukken zijn idd heel mooi, maar er zijn ook gedeeltes waar je niet wilt vallen en kapotte knieën moet krijgen, dan kan je direct door voor een tetanus prik. Aangezien we al flink ziek waren geweest durfde we het wel aan om in een foodcourt te gaan eten, een tiental standjes en je kan dan kiezen wat je wilt en drinken haal je apart. We kozen voor een soort bapao, dumplings en iets aparts (dat was wel lekker) beide hebben we het niet opgegeten. Het smaakte niet echt lekker en het vet droop eruit. Ik denk dat we net het verkeerde hadden. Voor deze gerechtjes incl drankjes waren we €6 kwijt en dan drinkt Pepijn het liefst elke maaltijd “sinaasappelsap” wat hier dus súper vers is. Wie weet gaan we aankomende week nog eens in de herhaling voor wat streetfood.

We waren op van de warmte (had ik al gezegd dat het hier 30 gr is?) en we besloten om weer even een chill uurtje in te lassen. Op naar het hotel maar weer. Beetje lezen, spelletjes en uiteindelijk nog lekker gezwommen in het zwembad. Vakantie hé! Pepijn deed rond half 5 nog even een powernap en zo gingen we nadien door naar Love Lane.

Een bekende hotspot waar je dus heerlijk kan eten, streetfood maar ook in een tentje. Rick was hier gisteren al geweest en zo liepen we er heen ipv de grab. En ik liep met open mond van verbazing. Stoepen (is dat een woord?) die ophouden te bestaan, putdeksels waar je liever omheen loopt ivm instort gevaar, de vreselijke stank uit de riolen (op sommige plaatsen) Winkeltjes wat de inkomstenbron is van de Maleier maar waar wij alleen maar denken hier lopen we schurft op, zo’n contrast met wat wij gewend zijn. We hebben het in Nederland écht goed. En deze mensen weten wrs niet beter en ik kijk er ook zeker niet op neer, maar het is wel een besef momentje. Overigens ondanks deze “klaagzang” doet het niks af aan de sfeer, tussen deze puinhoop staan ook echt pareltjes van gebouwen, de mensen zijn onwijs vriendelijk, we voelen ons veilig en ik heb echt wel genoten door zo lekker te struinen door deze stad.

DSC_8545DSC_8543DSC_8548DSC_8547

 

Afijn we belandde vroeg op de avond bij “holyguacamole” Mexicaans dus en dit was onwijs lekker! Super vriendelijke bediening, ze keken niet raar op toen ik “kale” spaghetti bestelde voor Pepijn (deze eet gewoon niet wat hij niet kent,prima) we hadden de beste nacho’s met heerlijke guacamole ooit vooraf en ik had een burrito bowl en Rick een wrap.

Nadien wou Pepijn een (verpakt) ijsje (op straat) hij mocht er 1 kiezen en wij zeiden al duidelijk dat het niet het ijsje was wat we van thuis kennen, prima, IK WIL DIE!!! Bij het openen van het ijsje onstond er een ware huil partij, “die wil ik niehiet, ik wil een ander ijsje kopen” Dit duurde een paar minuutjes en uiteindelijk wou hij toch z’n ijsje eten. Om maar aan te geven dat het niet altijd van een leien dakje gaat 😉 We liepen dus terug naar het hotel en het was al drukker op straat en zo zagen we dat de eet stalletjes letterlijk z’n stoeltjes op straat zette om de mensen kwijt te kunnen, we kwamen langs een riool afgelopen en mensen aten daar gewoon hun eten. Zo bijzonder om te zien. En dit gaat eigenlijk allemaal gemoedelijk je hoort wat getoeter maar verder niks.

DSC_8556

We kwamen aan bij het hotel en namen de lift naar de bovenste verdieping, nog wat mooie foto’s gemaakt van het uitzicht bij schemer, Pepijn lekker naar bed en ik upload dit bomvolle verslag. Georgetown is écht een dikke aanrader!

DSC_8564DSC_8562

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s