Wildlife – Hiking – Mnt Rushmore

We zitten aardig in het ritme, we worden nu rond 6 uur wakker maar gaan ook op tijd naar bed. We hebben bij dit hotel een ontbijt dus vanmorgen buiten de deur gegeten. Was simpel maar genoeg om een paar uur door te komen.

Vandaag staat het Custer State Park op het programma en wat hebben we genoten! We zaten al om 7 uur in de auto want we wilden de wildlife loop road rijden en s’morgens vroeg heb je de meeste kans op wildlife en die hebben we gezien! Pronghorns,Burros(ezels),Prairie dogs,Buffalo’s,Mule deer en kalkoenen! Ja het kon niet op.

We reden de loop en op een gegeven moment moest Rick in de ankers een heel veld vol met Prairie dogs, super schattige beestjes.

Na deze korte stop reden we verder en even later zagen we een camper langs de kant van de weg staan. En die mensen waren uitgestapt (dus wij ook maar) En aan de linkerkant in een soort heide stond een kudde Burros!! die beesten waren zo tam ze kwamen naar je toe en je kon ze aaien

 

 

 

 

 

 

 

Na dit spektakel vervolgden we onze weg, we zaten in de auto Rick moest nog ff een shaggie draaien totdat hij werd opgeschrikt door een Burro! Het raam stond open en de Burro kwam even een kijkje nemen, we hebben echt gelachen ook werd de spiegel van de auto gebruikt als krabpaal.

Hierna kwamen nog een pronghorn – mule deer – en een kudde bizons tegen:

Na deze beestenbende vervolgden we onze weg naar de Needles Highway, een mooie bergweg met rotsformatie’s in de vorm van (je raad het al) Naalden.

Hier had ik een korte hike gepland, de Cathedral Spires Trail, we zijn een klein uurtje onderweg geweest, het was een flinke klim weer veel stijgen en niet op geasfalteerde paden maar weer lekker ongerept, dus met klimmen en klauteren kwamen we op het eindpunt. Het was een mooie omgeving met uitstekende rotsen.

 

 

 

Toen we weer bij de auto kwamen was het de bedoeling om naar de volgende trail te rijden maar de tank was ook bijna leeg dus besloten we eest om terug naar Custer te rijden daar te tanken en een broodje eten om dan onze weg weer te vervolgen, het zijn allemaal korte afstanden dus dat was geen ramp.

Toen we klaar waren met onze pitstop zijn we eerst naar Mount Rushmore gereden, en tsja wat moet ik daar nu van zeggen? Leuk om een keer te zien. Heel eerlijk wij beide dachten dat het groter was. Maar dat viel toch een beetje tegen, maar goed we hebben het gezien. We hebben de koppen op de foto gezet, magneten gekocht en weer terug de natuur in. O ja we hadden ook nog een cullinair hoogtepuntje, een ijs(je) 1 scoupe nou een bak Ben&Jerry was er niets bij, 4 dollar en werkelijkwaar niet te vreten! Weten we dat ook weer =)

Hierna terug de auto in, ik had op ontdek-amerika gelezen dat de Sunday Gulch trail 1 van de mooiste van het park is. En wij kunnen dat beamen, niet dat we alle trails gelopen hebben maar deze was echt zo super gaaf. Was weer een ruige trail het begon eigenlijk meteen al dalend via grote rotsblokken moest je een weg naar beneden zien te vinden, gelukkig hadden ze er ijzeren leuningen geplaatst zodat je toch nog wat hou vast had. We bleven echt een stuk dalen en op een gegeven moment liep je in een soort van Canyon, kabbelende beekjes/riviertjes groene natuur, vogels die fluiten ja het was echt genieten. Maaaar wat naar beneden gaat moet ook een keer omhoog.. dat ging allemaal best goed het was in ieder geval de moeite waard. We hebben hier 2uur over gelopen. Terug bij de auto hadden we het toch wel gehad, het was inmiddels half 5 dus we zijn lekker naar ons motel gereden.

 

 

 

 

 

S’avonds bij een diner simpel maar lekker gegeten, toen wilden we nog wat winkeltjes af, alleen alles was dicht. Dus terug naar het motel ik het verslag schrijven en Rick is zijn element met rummikub.

 

Een gedachte over “Wildlife – Hiking – Mnt Rushmore

  1. Leuk al die foto,s met al die wilde dieren ,vast wel een ervaring!!!
    Jullie genieten er goed van!!!Houden zo!
    Groetjes Joop en Susanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s