Yellowstone NP

Vanmorgen hadden we de wekker om half 6 gezet want we wilden wildlife gaan spotten, de wekker ging inderdaad om half 6 en we kwamen tot de conclusie dat het veeeels te koud was om uit dat warme bed te komen, dus we draaiden ons nog een keer om. Dat wildlife overleefd het ook wel zonder ons.

Om 7 uur werden we wakker, het had buiten gevroren en zo voelde het ook binnen aan. Dus na een warme douche en een broodje in de cabin gingen we om 8 uur op pad. We hebben een auto met stoelverwarming dus hier werd dankbaar gebruik van gemaakt, ff tanken en een kop koffie en we waren redelijk opgestart.

En dat het koud is dat is een feit, maar ook een feit is dat we beeldschone foto’s hebben kunnen maken, in de vrieskou met de dampen van de rivieren af, bizons die staan te grazen, ja die kou waren we toch snel vergeten.

 

 

We zijn gestopt bij de mudpots, vorig jaar hebben we hier ook een ronde gelopen nu gingen we een andere ronde op, en het was weer prachtig.

 

 

 

 

 

Nadien zijn we naar Lake village gereden, hier verbleven we vorig jaar we wilden wat winkeltjes kijken en ik heb sinds 5 jaar mijn eerste centimeters afgelegd in de auto. En dat smaakte naar meer, dus wie weet ooit in de toekomst om toch dat roze pasje te gaan halen.

Vanuit hier reden we naar west thumb area, ook hier weer veel stinkende en borrelende mud pots. Er ligt dan een krakkemikkege bordwalk zo kan je toch dichtbij komen voor wat foto’s.

 

Hierna gingen we naar de old faithful area, we liepen weer wat winkels af en wilden weer langs alle geysers af, maar we hadden het warm en trek dus eerst even terug naar de auto, voor een broodje en jawel de korte broek kon aan. Nog een uurtje rondgelopen over de boarwalks en het blijft toch een mooi gezicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels was het al half 2 en ik had iets op de planning staan wat ik perse wilde zien, toen we vorig jaar terug kwamen van vakantie had ik erover gelezen en ik kon me eigen wel voor me kop slaan dat we dat gemist hadden, (een beginnersfoutje) de grand prismatic spring. Er zijn 2 opties, via de boardwalk kan je het van een afstandje zien, of je stopt een “halte” eerder en maakt een flinke klim zodat je een waanzinnig uitzicht heb van boven af. En natuurlijk kozen wij voor de laatste optie. Het was idd een steile klim dat bestond uit losliggend zand en omgekapte/gevallen boomstammen, ik ben tot halverwege gegaan en Rick is met de camera nog een stukje hoger gegaan met dit als resultaat:

Nadien zijn we toch nog even langs de boardwalk gelopen en dat is dan een beetje teleurstellend.;)

Het was inmiddels 4 uur en vanuit waar we nu stonden was het een half uurtje rijden naar west yellowstone, hier heb je wat meer bedrijvigheid en er zat een mcdonalds, dus wij zijn die kant opgereden voor wat te eten, het kostte een stuk minder dan gisteren en het smaakte ook nog eens beter.

En zo begonnen we weer aan de rit terug naar onze cabin, we waren weer een hele dag op pad geweest en toch aardig wat gelopen en de zon heeft flink geschenen we zijn goed verkleurd dus we hadden het ook wel gehad. Onderweg nog wel gestopt voor wat wildlife.

 

 

 

 

 

 

 

Nu is het bijna 7 uur en ik rond het verslag af, ga nog wat lezen en dat sluiten mijn ogen. Het was weer een hele mooie dag.Yellowstone heeft veel moois te bieden en is een erg afwisselend park, we hebben toch besloten om hier de dagen te blijven dan hebben we morgen alle tijd voor de bovenste loop.

Een gedachte over “Yellowstone NP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s