Florida 2017

Zo ik moest dit blog even onder het stof vandaan trekken! Ons laatste reisverslag is alweer uit 2015, in de tussentijd zijn we een nieuwe avontuur aangegaan iets dichter bij huis, in 2016 hebben wij ons zoontje Pepijn mogen verwelkomen.

Eind vorig jaar kriebelde het toch weer om een verre vakantie te maken, maar ja wat is nu wijsheid met een dreumes. Die is er volgens mij niet, dus we hebben gekeken naar wat ons leuk lijkt, en wat goed te doen is met een dreumes, een rondreis zagen we beide niet zo zitten, wel wilden we graag naar Amerika en een beetje zon zeker is ook geen overbodige luxe. In een vorig leven is Florida al eens de revue gepasseerd, maar beide zeiden we dan “misschien leuker met kind” en voilà, na wat research worden wij beide enthousiast van een vakantie naar Florida!

Afijn de knoop is rond December doorgehakt en zo begint de online zoektocht weer naar wat we graag willen en hoe gaan we deze vakantie vorm geven. Al vrij snel kom ik uit op Expedia die erg goede deals heeft, we besluiten om 3 weken in Orlando te blijven, aangezien we op 1 plek blijven is de grootste eis dat we ieder een eigen slaapkamer hebben, wij en Pepijn. Een appartement is gevonden, meerdere slaapkamers, badkamers, en een volledige keuken, dus mocht het zo uitkomen kunnen we thuis ontbijten of savonds iets makkelijks in elkaar draaien. Dichtbij de winkels en nog belangrijker dicht bij het Disney walhalla! Want ook die knoop is gauw doorgehakt, als we gaan dan gaan we goed en pikken we Disney mee. Dus al snel zijn vlucht en verblijf geboekt bij Expedia, en ook voor Disney komen wij een goede deal tegen! 14 dagen entree voor de 6 Disney parken, waarvan 4 thema en 2 waterparken, een memory maker en de mogelijkheid om te hoppen tussen de parken door, dit alles voor €350 pp. Een auto is ook wel handig om van A naar B te komen, en zo huren we in februari al een midsize SUV. De parkeerplek bij schiphol word ook vast gelegd en zo is begin maart onze vakantie geregeld.

Beide hadden we de illusie, dat we alles lekker relaxed en op ons gemak kunnen gaan doen betreft de Disney parken, september is een rustige maand, misschien kans op een regen/hoos/orkaan bui, maar daar ben ik toch van terug gekomen, ook als je naar Disney gaat is enige planning wel zo wenselijk, gelukkig zijn daar allerhande websites voor en zo zet ik sinds een week via de Disney app vast wanneer we welke attractie in welk park gaan doen door middel van het fastpass systeem. Dan nog blijven we vrij relaxed en wanneer we er zijn kijken we wat gaat lukken.

Disney is niet het enige wat we gaan doen, het is ook niet de bedoeling om 14 dagen van smorgens vroeg tot savonds laat in de parken rond te struinen. Het voordeel van deze optie is dat we ook eens laat in de middag kunnen gaan, of juist vroeg in de ochtend en smiddags lekker zwemmen oid. Na 2 weken pakken we de auto en gaan naar Miami, om dan in de avond een hotel te pakken in Fort Lauderdale eventueel een uitstapje naar de Everglades en dan weer terug naar Orlando, ook worden er wat shopping malls bezocht, en heb ik wat state parks genoteerd, op zich geen strak geplande vakantie, op een fastpass in Disney na, maar vooral genieten van het (hopelijk) mooie weer, het samenzijn, en gewoon het feit dat we weer naar Amerika gaan! Nog 3 weken tot vertrek!

Lijkt het je leuk om ons te volgen? Dat kan, abonneer je op mijn blog en je volgt de update in je mailbox.

2 gedachten over “Florida 2017

  1. Wat leuk! Wij zijn ook Amerika-fans en gaan in april weer naar Florida, nu mèt kids. Ik ga je blog volgen! Heel veel plezier!

    Maaike (en Emma 😉)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s