Het paradijs bestaat echt!

Ik zat er aan te denken om gewoon een shit load aan foto’s te plaatsen.. Want woorden schieten tekort met wat we vandaag gezien hebben. En als ik wil vertellen wat we gezien hebben, heb ik moeite met de juiste woorden te plaatsen.. Snap je het nog?? Maar ik zal een poging wagen om onze beleving hier neer te zetten 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanmorgen werden we dus gewekt door de mooie zonsopkomst in ons huisje.. We moesten vandaag om 9.15 bij de watertaxi staan en dat haalde we dus makkelijk! Weer een slingerweg door de heuvels met erg scherpe en haakse bochten maar Rick word er steeds relaxter in. Eenmaal daar aangekomen hebben we ons gemeld en we moesten nog 10 minuutjes wachten. Er kwamen al meer mensen aangelopen en zo hadden we uiteindelijk 2 boten vol, met ieder zijn eigen bestemming.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze bestemming vandaag was Torrent bay. We zaten in de taxi en die ging eerst over een stuk weg, en zo werden we het water ingereden. Daar startte de motor en zo gingen we op weg! Alleen de watertaxi was al een belevenis. De zon scheen al heel goed, strakblauwe lucht en helder water onder ons. We vlogen met hoge snelheid over het water. Echt kicken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We werden nog getrakteerd op een de gespleten rots en zeehonden! Ja echte zeehonden, zo gaaf om te zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na dit alles maakte we koers naar de eerste stop, hier stappen dan weer mensen uit die een andere route lopen. Ook hier was het al genieten.. De witte stranden dat heldere water, kippenvel over je lijf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na een goed half uur in de taxi waren wij aan de beurt. De taxi ging zo ver het kon naar de kustlijn en door middel van een loopplank konden we voet aan wal zetten, en weer dat Wauw gevoel.. Er stapten nog een groep mensen uit en die wouden we voor zijn dus we zetten meteen koers richting het wandelpad. Het was een pad van 12KM het was intussen half 11 en we moesten uiterlijk om 3 uur bij onze eindstop zijn want daar werden wij weer opgepikt door de watertaxi. Wij liepen dus noordwaarts. Nu zal je denken dat er enige tijdsdruk op zit maar dit hebben wij zo niet ervaren, je kijkt wel een keer op de klok en je loopt stevig door maar al met al was het goed te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En wat we toen allemaal onderweg hebben gezien, is eigenlijk met geen pen te beschrijven.. En ik keek net door de foto’s en die zijn aardig gelukt maar ook die geven niet weer wat wij met het blote oog hebben gezien. Plaatjes die je alleen maar in brochures of op tv ziet, staan wij met onze snufferd voor. Ongelofelijk. Rick zong al meerdere keren: Nooit meer naar huis.. Het enige wat we konden zeggen was, Wauw,wauw en wat is dit gaaf.Het pad begon weer de bossen in. Weer veel groen, maar ook weer zo anders dan we al gezien hadden. Na een kilometer ging er al een kleding laag de tas in. Het was 16gr maar het voelde aan als 20. Onze gezichten zijn zelfs verkleurd. En zo liepen we enkele kilometers door de bush.. Redelijk vlak en tussendoor uitzicht over de mooie stranden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we ongeveer op de helft zaten kwamen we bij een pittoresk strandje uit, waar ook picknick tafels stonden en hier hebben we even gerust en een broodje gegeten en alleen maar stil voor ons uit zitten staren..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eenmaal weer de bossen in moesten we over een swingbridge.. Helemaal niet mijn ding, dus ik vlug eroverheen hier en daar een kiekje en Rick kwam fluitend achter me aan. Er mogen trouwens ook niet meer dan 5 personen op. Kan je nagaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En zo vervolgden we onze weg, het beste was voor het laatste bewaard namelijk stijgende heuvels.. En dan niet een stukje nee echt meters.. behoorlijk stijl dus onze kuiten zijn weer goed aangespannen. Haha. Nee dat was wel flink puffen en zweten. Op een gegeven moment kwamen we bij Barks Bay en dat lag in tij. Dus we moesten een omweg nemen (viel ook wel mee) en daar hing weer zo’n swingbridge. Rick liet mij heel fijn voor gaan, maar zelf staan springen en bewegen, ik vloeken, uiteindelijk had hij er een filmpje van gemaakt. Altijd leuk..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En na 3,5 uur door prachtige natuur te hebben gelopen kwamen we aan bij onze eindbestemming en was het wachten op de taxi. We waren mooi op tijd half 3. In de taxi werden we weer getrakteerd op zeehonden en de chauffeur vroeg of we zin hadden in crazy dus iedereen riep volmondig YES en zo draaiden we een rondje om onze as in hoge snelheid. Gaaf! De terugweg duurde een uurtje, er moesten meer mensen worden opgepikt. En waar we vanmorgen via een ramp de zee in werden geduwd was nu al dat water weg!! Tij. Dus met de tractor werden we uit het water gereden zo de weg weer op. Hierna de auto weer in en naar ons huisje gereden. We hebben nog een burger gegeten en verder lekker moe maar voldaan chillen.

Dit was echt een onwijs mooie, gave, fantastische dag, waar we beiden erg van genoten hebben. Weer het besef dat we aan de andere kant van de wereld staan en zoiets gaafs mee kunnen maken. Woorden schoten bij ons tekort. We dachten wel wat gewend te zijn in Amerika, maar hier is de natuur echt PUUR. Hier doet de natuur wat ie zelf wilt, geen geijkte wandelpaden, souvenirshops, of bussen vol met toeristen maar het is zoals het is. En dat vinden wij zo leuk. Al moet ik wel zeggen qua toerisme is het nu laagseizoen. In de zomer varen er 15 watertaxi op een dag nu 2. Zijn wij toch weer blij dat we in het vroeg seizoen zijn gegaan.

Een gedachte over “Het paradijs bestaat echt!

  1. Ziet er idd mooi uit!
    Filmpje van de (enge) brug op de app?

    (Enne, als je/jullie ‘nooit meer naar huis’ komt/komen, dan missen jullie mij vast veel te erg! X Chloe).

    Maris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s