Animal Kingdom

Voor ons beide het mooiste Disney thema park, kan het misschien niet zo goed in woorden uitleggen, maar de thematisering is zo bijzonder mooi. Misschien de combinatie van attracties en dieren? Iets wat voor ons onbekend is in Nederland? Nou hoe dan ook, wij hebben ons prima vermaakt! Lees je weer gezellig mee?

Animal Kingdom dus, iets voor 9e waren we in het park en we hadden Pepijn vanaf de parkeerplaats in de buggy gezet dit ging best goed! We liepen meteen door naar de jungle safari, en dat was een goede keuze, we konden meteen instappen en zo gingen we in een jeep op safari door de Afrikaanse savannah, vroeg in de ochtend heb je de meeste kans op activiteit qua dieren en dat kon weleens kloppen! We zagen huppelende giraffe’n, zichzelf wassende olifanten, overstekende zebra’s, badderende neushoorns, leeuwen die mooi lagen te wezen en vast nog meer wat ik ben vergeten. Het was een leuke rit met veel informatie op een goed hobbelende weg, we waande ons even in Afrika!

Na deze rit liepen we door de rest van het park, het was nog best vroeg en dus relatief rustig in het park zodat we wat mooie plaatjes konden schieten. We liepen richting het Dinosaurus gedeelte waar Rick en ik na elkaar de attractie Dinosaur in gingen, deze blijft erg leuk. Pepijn vermaakte zich ondertussen met wat te knabbelen en spelen met water. Prima geregeld. Toen we weer samen waren gingen we in Dino’s, een soort dombo, dus weer een beetje huilen, slechte ouders zijn we ook 😉

wdw201825685792464_413286345324_dsnyRes-base_dsnyLoc-reg.jpg

We hadden FP staan voor de achtbaan Everest, super mooi thema gebied en deze achtbaan is ook zo ontzettend gaaf! Wij na elkaar erin en Pepijn installeerde we mooi bij de plek waar we de treinen voorbij zagen razen. Vond ie een prima plan.

SAM_1683.JPG

Het was inmiddels bijna voedertijd en zo liepen we naar een airco restaurant, hier aten we simpele pizza en ik een salade, smaakte goed en we kwamen weer even op temperatuur, het was weer best een soort van bloed heet. Pepijn nadien in de platte buggy wat hij zowaar toe liet en was al vrij snel vertrokken.. (dit is dan altijd een #trots moment, voor een peuter die doorgaans alleen in bed slaapt)

Wat hier trouwens ontzettend opvalt, dat Pepijn in de minderheid is qua “los” lopen. Ik overdrijf serieus niet als ik zeg dat kinderen hier tot een jaar of 7/8 gewoon in een buggy zitten. En allemaal netjes en rustig, wat te snacken en drinken bij de hand. Vond ik wel leuk om even te vermelden, waarom dat zo is moet iedereen lekker zelf weten, maar apart om te zien vind ik het wel. 

We liepen een rondje om de tree of life, waanzinnig mooie boom, je blijft je continu verbazen over de uit hout gesneden dieren erin verwerkt zijn. Prachtig. Rick wou graag in de kalid river rapids, ik iets minder, dus ik zocht een schaduw plekje op en Rick ging op pad. Dit is een soort piranha.

We voegden ons weer samen en zo liepen we weer naar het Dino gedeelte, hier is ook een playground, leuk voor kinderen. Afijn onderweg zagen we dat “Finding Nemo” de musical zou beginnen en dat icm airco leek ons een strak plan. Het zal vast een mooie musical zijn geweest, zover we konden beoordelen van de eerste 10 min. Pepijn vond het allemaal iets minder tof. Nu moet ik ook wel zeggen het geluid staat mega hard, icm donker en schrik effecten was dit voor onze peuter niet zo geschikt. Geen probleem, we konden er meteen uit. Dit is dan iets waar je gaandeweg achter komt óf zoiets geschikt is voor Pepijn, Als we het niet proberen dan weten we het ook niet, en om hem tegen zijn wil in daar krijsend te houden en hem pedagogische verantwoord toe te spreken, nee dank je wel.

Dus hup de hitte in en op naar de playground! Tijd van zijn leven dat kind, pluto kwam ook nog even gezellig mee spelen, dat was wel echt super leuk. En door miscommunicatie tussen Rick en mij beleefde we even een aantal angstige minuten. Pepijn foetsie.. Nu waren we reëel hij kon letterlijk geen kant op en overal waren castmembers aanwezig, maar Rick dacht dat ik op m zou letten en ik dacht dat Rick op m zou letten. Hij kon namelijk helemaal rondom en zo zouden we m steeds kunnen zien. Afijn kind zag een trap naar boven een klimrek in, heuvels op en af, bruggen over en weer dus die dacht waarschijnlijk, “doei, ik ga de andere kant op” Goed afgelopen, moet ik dat plaatsen? JA! No perfect parenting hier, schade en schande worden we wijzer.

Na een half uur rondrennen had Pepijn een hoofd als een tomaat en wij trouwens ook, en we besloten om naar huis te gaan, het was even genoeg. Bij thuiskomst kreeg ik het briljante idee om Pepijn nog even op bed te gooien en hij sliep al voordat hij in z’n bed lag. Wij even chillen en plonzen en na een uurtje maakte we onze dondersteen wakker. En kregen we een Floridiaanse (onweers) regen bui over ons heen!

SAM_1709.JPG

Savonds reden we naar de Denny’s voor een snelle hap, dit ging gepaard met wat drama, hoort er ook bij, het smaakte ons zozo, niet echt voor herhaling vatbaar, als toetje haalde we bij Krispy Kreme koffie een heerlijke donut. Was een hele fijne dag! De komende dagen even geen wekker en thema parken, hooguit zwemmen in de Disney parken. Maar verder pas op de plaats en iets rustiger aan!

Dan nog een kleine kanttekening, de verhalen zijn wrs leuk om te lezen, de foto’s prachtig om te zien, en zo ervaren wij het ook de grootste tijd. Op reis met peuter, wel is het zo dat het achter de schermen soms knetterhard werken is. We vragen veel van Pepijn, en waar hij vorig jaar alles gelaten over zich heen liet gaan, is hij fysiek nu veel actiever, minder rust momenten (en heeft zijn eigen willetje) dus met vlagen behoorlijk dwars dit icm een doorkomende kies die niet echt wilt doorkomen moeten wij als ouders verwachtingen bijstellen en meer rekening houden met Pepijn. Dit is geen klagen, of kijk ons eens zielig zijn, absoluut niet. Maar ikzelf houd er niet zo van om alleen de “perfecte” verhalen te horen/lezen/zien. Vandaar deze kleine sidenote. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s