Orkaan Irma

Afbeeldingsresultaat voor orkaan irma florida

foto: weeronline

Vandaag 10/9 was de dag dat orkaan Irma ons zou gaan naderen, rond 6 uur waren we allemaal wakker en het werd eigenlijk een lange binnen zit dag. Vanaf dat we opstonden heeft het geregend, soms wat miezer, dan hele sloten of gewoon een complete wolk breuk. De tv heeft continu aangestaan over Irma, ik vind dat toch wel knap hoor, uren kunnen informeren over dat wat er gaat gebeuren, we zagen de heftige beelden vanuit Miami, en dat Irma toch nog flink van koers ging veranderen en dat ze niet echt in kracht afnam, ik heb een hurricane app op mijn telefoon die elk uur een update gaf, elke keer weer hoopte je op het beste, er kwamen nog allerlei waarschuwingen voorbij, flood warning, storm warning, tornado warning en vooral “stay inside”. Onze telefoons en tablets lagen continu aan de oplader, de kans dat er geen stroom zou zijn was enorm groot. Soms zette we een kinderprogramma op zodat het even leek alsof er niets aan de hand was. Al met al hebben we ons binnen goed vermaakt, en werd het toch al snel avond, een blik soep opgewarmd met een broodje, en Pepijn ging op tijd naar bed, voor de zekerheid sliep Pepijn bij ons op de kamer. Rick en ik keken Penoza en ik kroop er ook vroeg in, het werd rond 7 uur savonds al flink onstuimig en ik had toch een beetje een naar gevoel over wat de nacht ons ging brengen, de verlichting knipperde af en toe en we waren benieuwd of we de volgende ochtend stroom zouden hebben, dus met zaklampen naast ons bed gingen wij slapen.

11/9.

Rond 1 uur werd ik wakker van de herrie van de wind, gek genoeg werkte dat ook wel kalmerend want ik sliep ook zo weer in, een uurtje later werd Pepijn wakker, een flesje warme melk en hij sliep lekker door. Wij alle 3 overigens, we hebben wel wat onrustiger geslapen maar toch meer dan verwacht. Om 5 uur werd ik wakker, en zag dat we nog stroom hadden, Irma zou op haar hoogtepunt rond 2 uur bij ons zijn, dat betekende dat we het ergste gehad hadden. Een opluchting van jewelste ging er door mij heen. De ruiten waren nog intact, geen omgevallen bomen en de wind klonk al een stuk minder heftig. Meteen de telefoon gepakt om het thuisfront te appen dat we oke waren en er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen, want wat wij ook hebben gemerkt is dat de berichtgeving op het nieuws soms/vaak erg afwijkt van de werkelijkheid.

Dat wij er redelijk goed vanaf zijn gekomen wil niet zeggen dat er niks aan de hand is, we zagen bij de buren dat er plafond stroken naar beneden zijn gekomen, achter ons staan prive huizen en daar zijn de dakpannen vanaf gewaaid, verder zijn we nog niet buiten geweest dus wat we gaan aantreffen is ook nog onduidelijk, we mogen nog niet naar buiten ivm de harde wind, rond 6 uur onze tijd word geadviseerd. De winkels en restaurants zijn allemaal tot morgen gesloten, dus het is vandaag nog een dag uitzingen. Naar verwachting gaat Disney morgen gewoon open, en met gemengde gevoelens gaan wij er toch heen, een vakantie waarvoor we hebben gespaard, naar hebben uitgekeken en die toch met de nodige spanning en stress is begonnen. Ook word er toch geadviseerd om te gaan, daarmee help je toch de lokale economie, en met die gedachte willen wij morgen hopelijk toch aan onze vakantie beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s